Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sassoon után Sopronban

Sassoon után Sopronban

| Cziráki Viktória | Panoráma

Tízéves londoni tartózkodás után hazaköltözött Sopronba Veress-Győri Sándor, aki a Sassoon cégnél dolgozott kreatív igazgatóként és a Covent Garden szalon kreatív vezetője volt. Most Sopronban kezd régi–új életet: fodrászakadémiát nyitott.

2007-ben több országos és európai fodrászbajnokságon szerzett díj után Londonba költözött Veress-Győri Sándor, hogy az ottani Sassoon cégnél a ranglétrán egyre feljebb lépkedve végül a kreatív igazgatói címet is megszerezze. Az egykor Sopronban dolgozó fodrász most ismét visszatért a hűség városába, ám a szakmáját nemcsak űzi, de immár tanítja is.


– Kreatív igazgató voltam a Sassoonban és a Covent Garden szalon kreatív vezetője, de idén év elején a két- és hároméves gyermekeink miatt úgy döntöttünk, hazaköltözünk – mondta el a Soproni Témának Veress-Győri Sándor. – Én a munkám miatt folyton utaztam, vagy késő estig dolgoztam. Hiányzott a család és a barátok. Párommal, Mariann-nal, aki szintén a Sassoonnál dolgozott coloristként, azt szerettük volna, hogy a gyerekeink több időt töltsenek a családdal.
Veress-Győri Sándor Sopronban, a Várkerületen nyitotta meg fodrászüzletét, mely egyben fodrászakadémia is.

– Nagyon szeretnénk a kint szerzett tapasztalatainkat és tudásunkat átadni a magyar fodrászok részére, a tanfolyamok már el is indultak. Alap-, középhaladó és haladó kurzusok keretében a tanulni vágyók el tudjak sajátítani a precíz, tudatos Sassoon-hajvágás fortélyait. Csábították iskolánkat Budapestre és más nagyvárosba is, de mi úgy döntöttünk, hogy itthon, Sopronban végezzük kis csoportokban az oktatást.


A Sassoonnál töltött évekre szívesen emlékszik vissza a soproni fodrász. – A legemlékezetesebb a Wella Trend Vision fináléja volt Monacóban, a Sassoon Live Show. De nagyon szerettem a Salon International Live Show-kat. Hihetetlen érzés volt a kreatív igazgatóvá válásom, és nagyon nagy elismerés volt, mikor modellem a Hairdresser Journal címlapjára került. Rengeteg élmény kötődik ehhez a jó pár évhez, élveztem minden pillanatát.

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...