Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Rendőrök és tűzoltók kaptak elismerést

| Munkatársunktól | Panoráma

A soproni rendőrök, valamint a tűzoltók helytállását köszönte meg a város nevében dr. Farkas Ciprián polgármester, aki jutalmakat is átadott az elmúlt héten.

Múlt kedden elsőként a Soproni Rendőrkapitányságot kereste fel dr. Farkas Ciprián polgármester. Az állománygyűlésen adták át az országos és megyei díjakat. Az év megyei rendészeti szakembere Földvári Tamás címzetes rendőr törzsőrmester, az év megyei határrendésze pedig Vass Csaba címzetes rendőr főtörzszászlós lett. A városvezető a közbiztonság megerősítése és biztosítása érdekében végzett kiemelkedő munkájáért tíz rendőrt részesített dicséretben. Emellett a kapitányság további 20 dolgozója kapott elismerést.

– A Soproni Rendőrkapitányság munkatársai átérzik annak a felelősségét, hogy a leghűségesebb városban teljesítenek szolgálatot – közölte dr. Farkas Ciprián, aki a rendőrségre is elvitte a 100 évvel ezelőtti népszavazásra emlékeztető centenáriumi zászlót, amit kitűztek az intézmény homlokzatára.

Dr. Herczeg Zoltán rendőr alezredes, a rendőrkapitányság vezetője kiemelte: tavaly március óta az alapfeladataik mellett a koronavírus-járvány miatt több lett a munkájuk. Ide tartozott a határellenőrzés visszaállítása, a hatósági házi karanténba került személyek ellenőrzése, valamint a kijárási korlátozások betartatása is.

Dr. Farkas Ciprián másnap a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltséget kereste fel. – Szent Flórián napja alkalmából illő, hogy a polgármesterek meglátogassák a településükön lévő tűzoltóságokat – emelte ki a városvezető. – A koronavírus-járvány mindannyiunkat, így a tűzoltókat is komoly kihívás elé állította, ennek ellenére helytállnak minden helyzetben. Fontos lépés, hogy megkezdődött a Soproni Rendészeti Integrált Központ kivitelezése, így Magyarországon elsőként Sopronban egy modern, a kor elvárásainak megfelelő létesítményben végezhetik munkájukat a rendőrök és a tűzoltók.

A polgármester az eseményen öt tűzoltónak adott át jutalmat, amelyet az állomány nevében Molnár Sándor tűzoltó ezredes, a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője köszönt meg. – A kirendeltségen közel százan dolgozunk – tette hozzá az alezredes. – A csapategység kiváló, így minden olyan problémával megbirkózunk, amely Sopronban, illetve az illetékességi területünkön adódik.

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...