Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Mennyi csomagolóanyagot használ?

| Munkatársunktól | Panoráma

Megkérdeztük a soproniakat.

Kovács-Dömötöri Noémi:  Bevásárláskor mindig viszek magammal táskát. Ha tehetem, akkor a boltokban a pékárukat papírzacskóba teszem. Az is jó dolog, hogy egyre több boltban lehet vászontáskákat vásárolni.


Kovács Krisztián:  Az ember sokszor nehéz helyzetbe kerül, hiszen a boltokban egyes termékek, élelmiszerek már előre műanyag zsugorba vannak csomagolva. Ugyanakkor igyekszem odafigyelni, hogy vásárláskor minél kevesebb hulladék keletkezzen.


Balog Krisztina:  Nemcsak a boltokban, hanem például az ajándékozásnál is fontos ez a kérdés. Ha tehetem, saját magam készítem el ezeket, illetve olyan terméket vásárolok, amit utólag már nem kell becsomagolni. 


Zákány Terézia:  Emlékszem, gyermekkoromban, hatvan évvel ezelőtt kukoricahéjból font táskákkal jártunk a boltba, a tejnek pedig külön kannája volt. A műanyag akkoriban még szinte ismeretlen volt, több természetes anyagot használtunk.


Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...