Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
M85: ütemesen haladnak
A Sopron-kelet csomóponton keresztül halad a 84-es főút forgalma, és egyúttal itt lehet majd fel- és lehajtani a gyorsforgalmi útról Fotó: Rostás János

Forgalomterelés lesz októberben a Pihenőkeresztnél

M85: ütemesen haladnak

| P. Horváth László | Panoráma

Várhatóan október közepétől a „Balf csomópontnál” (a Pihenőkeresztnél) lámpás forgalomirányításra kell számítani. A munkálatok során befejeződik a Balfra vezető út az M85-ös gyorsforgalmi felett átvezető szakaszának megépítése.

A kivitelező az épülő gyorsforgalmi út határ felé tartó szakaszain is jól halad. Várhatóan október közepétől korlátozásra kell majd számítani a „Balf csomópontnál” (a Pihenőkeresztnél). A lámpás forgalomirányításra azért van szükség, hogy befejezhessék a Balfra vezető út az M85-ös gyorsforgalmi felett átvezető szakaszának megépítését. A munka várhatóan egy hónapig tart.

További hír, hogy átépítik a csomópont közelében található Balfi út – Fehér út csatlakozását. A munkálatok ideje alatt a Fehér útra a már külön kialakított zúzottköves terelőúton lehet behajtani.

Mint arról lapunkban beszámoltunk (Megszüntették a forgalomkorlátozást, Soproni Téma, 2020. szeptember 2.), szeptember elején indult el a gépjárműforgalom az M85-ös gyorsforgalmi út, illetve a 84-es főút, a szennyvíztisztító-telep térségében megépült Sopron-kelet csomópontjában. Ezzel egy időben adták át a Harkára vezető új útszakaszt, amelynek egyik vége ugyanide csatlakozik. A település és Kópháza közötti régi 8645 számú utat a gyorsforgalmi keresztezi, így a két falu között új úton lehet közlekedni.

Végezetül még egy fontos hír: a munkálatok megfelelő ütemben haladnak ahhoz, hogy az M85-ös gyorsforgalmi út Sopronig tartó szakasza az év végén átadható legyen – tudta meg lapunk.

Számokban az M85-ről: Az M85-ös gyorsforgalmi út Csorna és Sopron közötti hiányzó szakaszának megépítése 2018 tavaszán kezdődött el. A mintegy 51 kilométeres út kétszer kétsávos lesz, emellett megépül 6 külön szintű csomópont, 56 hídműtárgy, két, az autóutat és a vasutat egyszerre keresztező vadátjáró is. A gépjárműveknek az úton a megengedett legnagyobb sebesség 110 kilométer/ óra.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...