Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Lezárja határait Magyarország

Lezárja határait Magyarország

| MTI | Panoráma

Csak magyar állampolgárok léphetnek be az ország területére – jelentett be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlament ülésének elején.

A kormányfő hozzátette, a különböző rendezvényeket általánosan betiltják, a szórakozóhelyeket, mozikat is bezáratják. Az éttermek, kávézók, üzletek 15 óráig maradhatnak nyitva. Ez a szigorítás az élelmiszerüzletekre nem vonatkozik.

„Azt javasoljuk, hogy a családi eseményeken kívül mindenki halasszon el minden találkozót. Az idősek legyenek rendkívül óvatosak. Ne hagyják el a lakásukat” – tanácsolta a miniszterelnök. 

Kitérve arra is, hogy az önkormányzatok szervezzék meg az otthon maradt idősek ellátását. 

Orbán Viktor hozzátette: közös cselekvésre, nemzeti összefogásra van szükség a koronavírus elleni védekezésben. 

A miniszterelnök hangsúlyozta, a legnagyobb esélyünk akkor van, ha összefogunk. A koronavírus-járvány kezelése hosszadalmas és nehéz lesz, az élet a következő hónapokban nem olyan lesz, mint megszoktuk. 

Orbán Viktor közölte, a következő hónapokban az egészségügyben és a rendfenntartás területén dolgozók munkája a legfontosabb. A kormányfő megköszönte a tevékenységüket, és azt kérte az emberektől, segítsék a munkájukat.

Kapcsolódó cikkek

Petárdázni tilos!

Petárdázni tilos!

2019. 12. 18. | Cziráki Viktória

December 31. közeledtével megnő az érdeklődés a tűzijátékok iránt, és elkezdődik a tanakodás, hogy milyen fény- és hangjátékkal kellene feldobni a bulit. A petárdázás továbbra is tilos.

Sopron neve jól cseng

Sopron neve jól cseng

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Sopronnak is fel kell készülnie a turizmusban zajló változásokra: az emberek ma már élményekre vágynak, szeretnének mindent egy helyen megkapni. A város és térsége adottságai jók, ezeket kell kihasználni.