Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Legyen bizalmatlan!

| Cziráki Viktória | Panoráma

Advent idején is figyeljünk értéktárgyainkra! A tapasztalatok szerint ilyenkor megnövekszik a lopások száma.

Advent idején nagyobb a forgalom az üzletekben, az ajándékokat vásárlók ilyenkor több készpénzt tartanak maguknál. – Fontos, hogy az ünnepi hangulatban se feledkezzünk meg a legalapvetőbb biztonsági szabályokról! – mondta Babelláné Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság őrnagya, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó. – Fokozottan figyeljünk értékeinkre, ha forgalmas helyen tartózkodunk, vásárlás közben ne tegyük le táskánkat, ne hagyjuk a bevásárlókocsiban, és ha lehet, csak annyi pénzt vigyünk magunkkal, amennyire szükségünk van!  

A bankkártyával, illetve hitelkártyával történő vásárlás kellő körültekintéssel biztonságos fizetést tesz lehetővé. Kártyánkkal csak megbízható internetes áruházból vásároljunk, lehetőleg utólagos fizetéssel! Online vásárlás előtt mindig olvassuk el a vásárlói véleményeket, ellenőrizzük az eladó megbízhatóságát! Ha nem így teszünk, könnyen becsaphatnak bennünket.

Babelláné Lukács Katalin felhívta a figyelmet arra is, hogy célszerű bankkártyánkra biztonsági beállításokat alkalmazni. Kérhetünk például a tranzakciókról SMS-értesítést, melynek segítségével azonnal értesülhetünk a kártyahasználatról.

– Évről évre akadnak olyanok, akik kihasználják az emberek jóindulatát – zárta az őrnagy. – Az ünnepek idején gyakran adománygyűjtésre hivatkozók jelennek meg az utcákon és az áruházak parkolóiban, akik valamilyen nemes célra hivatkozva próbálják megszerezni a pénzüket. Ha adományozni szeretnénk, tegyük azt közvetlenül a rászorulóknak, vagy válasszunk olyan megbízható segélyszervezetet, amely biztosan annak juttatja el az adományt, akinek arra szüksége van!

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...