Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Közeledik mindenszentek

| Cziráki Viktória | Panoráma

Elhunyt szeretteinkre, hozzátartozóinkra emlékezünk mindenszentek és halottak napján. Már október utolsó hétvégéjén megtelnek a temetők látogatókkal, a tömeg pedig kedvez a bűnelkövetésnek.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a mindenszentek időszakában emelkedik a temetők környékén a zseblopások, temetői lopások, gépkocsi-feltörések száma. – Sajnos a bűnelkövetők ezekben a napokban is „dolgoznak”, a temetői zsúfoltság és az ünnep miatti figyelmetlenségünk nekik kedvez – mondta a Soproni Témának Babelláné Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság őrnagya, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó. – Arra kérünk mindenkit, hogy a járműveket mindig zárják le, és látható helyen ne hagyjanak bennük értékeket. Csak annyi pénz legyen nálunk, amennyire feltétlenül szükségünk van, értéket, bankkártyát feleslegesen ne tartsunk maguknál!  

A főelőadó arra is felhívta a figyelmet, hogy sírrendezés közben is figyeljünk értékeinre, táskánkat ne hagyjuk őrizetlenül! Autónkkal szabályosan, lehetőleg jól látható, kivilágított helyen parkoljunk! Számítsunk rá, hogy ilyenkor megnövekedik a forgalom, a közlekedés során tanúsítsunk türelmet! A rendőrség évről évre fokozott jelenléttel segíti a közlekedést és a bűnmegelőzést a temetők környékén. – A gyertyagyújtás során ügyeljünk arra is, hogy ne okozzunk tüzet. A gyerekekre is figyeljünk nagyon, hiszen a sötétben könnyen elkeveredhetnek!

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...