Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Közeledik mindenszentek

| Cziráki Viktória | Panoráma

Elhunyt szeretteinkre, hozzátartozóinkra emlékezünk mindenszentek és halottak napján. Már október utolsó hétvégéjén megtelnek a temetők látogatókkal, a tömeg pedig kedvez a bűnelkövetésnek.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a mindenszentek időszakában emelkedik a temetők környékén a zseblopások, temetői lopások, gépkocsi-feltörések száma. – Sajnos a bűnelkövetők ezekben a napokban is „dolgoznak”, a temetői zsúfoltság és az ünnep miatti figyelmetlenségünk nekik kedvez – mondta a Soproni Témának Babelláné Lukács Katalin, a Soproni Rendőrkapitányság őrnagya, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó. – Arra kérünk mindenkit, hogy a járműveket mindig zárják le, és látható helyen ne hagyjanak bennük értékeket. Csak annyi pénz legyen nálunk, amennyire feltétlenül szükségünk van, értéket, bankkártyát feleslegesen ne tartsunk maguknál!  

A főelőadó arra is felhívta a figyelmet, hogy sírrendezés közben is figyeljünk értékeinre, táskánkat ne hagyjuk őrizetlenül! Autónkkal szabályosan, lehetőleg jól látható, kivilágított helyen parkoljunk! Számítsunk rá, hogy ilyenkor megnövekedik a forgalom, a közlekedés során tanúsítsunk türelmet! A rendőrség évről évre fokozott jelenléttel segíti a közlekedést és a bűnmegelőzést a temetők környékén. – A gyertyagyújtás során ügyeljünk arra is, hogy ne okozzunk tüzet. A gyerekekre is figyeljünk nagyon, hiszen a sötétben könnyen elkeveredhetnek!

Kapcsolódó cikkek

Petárdázni tilos!

Petárdázni tilos!

2019. 12. 18. | Cziráki Viktória

December 31. közeledtével megnő az érdeklődés a tűzijátékok iránt, és elkezdődik a tanakodás, hogy milyen fény- és hangjátékkal kellene feldobni a bulit. A petárdázás továbbra is tilos.

Sopron neve jól cseng

Sopron neve jól cseng

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Sopronnak is fel kell készülnie a turizmusban zajló változásokra: az emberek ma már élményekre vágynak, szeretnének mindent egy helyen megkapni. A város és térsége adottságai jók, ezeket kell kihasználni.