Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Koronavírus: gazdasági intézkedéseket vezet be a kormány

Koronavírus: gazdasági intézkedéseket vezet be a kormány

| MTI | Panoráma

Orbán Viktor miniszterelnök a kormány szerdai ülése után tett bejelentést a Facebookon. A gazdaság újraindítása érdekében számos döntést hoztak – közölte a kormányfő. Így például teljes hiteltörlesztési moratóriumot rendeltek el a cégek és magánszemélyek részére.

A világjárvány nem csak az emberek életét veszélyezteti, hanem a munkahelyeket is, ezért olyan kérdéseket tárgyaltunk, amitől azt várjuk, hogy megvédhetjük munkahelyeinket. A gazdasági újrainditása érdekében további döntéseket hoznak majd – tette hozzá.

- A magánszemélyek és vállalkozások március 18-ig megkötött hiteleinek tőke és kamatfizetési kötelezettségét felfüggesztjük. Március 19-től felvett fogyasztási hitelek THM-jét a jegybanki alakpamat + 5 százalékában maximalizáljuk - hangsúlyozta. 

A turizmus, vendéglátás, szórakoztatóipar, sport, kulturális szolgáltatások, és a személyszállítás területén dolgozók számára június 30-ig elengedik a munkáltatók járulékfizetési hozzájárulást. 

A Kata szerint adózó taxisok átalányfizetési kötelezettségét június 30-ig elengedik. Ezekben az ágazatokban a helységbérleti szerződéseket nem lehet felmondani és a bérleti díjakat nem lehet megemelni. A turizmusfejlesztési hozzájárulási kötelezettséget is felfüggesztik június 30-ig. A részletes szabályokat csütörtökön hozzák nyilvánosságra.

Kapcsolódó cikkek

Petárdázni tilos!

Petárdázni tilos!

2019. 12. 18. | Cziráki Viktória

December 31. közeledtével megnő az érdeklődés a tűzijátékok iránt, és elkezdődik a tanakodás, hogy milyen fény- és hangjátékkal kellene feldobni a bulit. A petárdázás továbbra is tilos.

Sopron neve jól cseng

Sopron neve jól cseng

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Sopronnak is fel kell készülnie a turizmusban zajló változásokra: az emberek ma már élményekre vágynak, szeretnének mindent egy helyen megkapni. A város és térsége adottságai jók, ezeket kell kihasználni.