Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Hűsítő vízpartok
A nyári forróságban a hűsölni vágyók körében népszerű volt a Tómalom-fürdő. A kánikulai napokban gyakran előfordult, hogy több mint 600-an mentek ide fürödni, napozni. Fotó: Németh Péter

Télre üzemelnek a medencék a Lövér strandon

Hűsítő vízpartok

| Munkatársunktól | Panoráma

A Lövér uszoda ezen a nyáron zárva volt, de a soproniak olyan szerencsés helyzetben vannak, hogy két szabadtéri fürdőhely is várta a felfrissülni vágyókat a sokszor 35 fokot is meghaladó kánikulában.

Sopron környékén is sokan menekültek, menekülnek a vízbe a rekkenő hőség elől, amelynek köszönhetően szokatlanul magasra rúgott az átlagos látogatószám az utóbbi időszakban a Fertő tavon és a Tómalmon is.

A Fertő tavi vízitelep és a Tómalom-fürdő a főszezonban, azaz még augusztus 31-ig 8.30–20.30-ig várja a vendégeket. Az elmúlt napokban mind a két helyen több mint 600 fő volt az átlagos vendéglétszám. Igaz, voltak olyan június–júliusi hetek, amikor a fürdőzők száma nem érte el a 150-et. Az üzemeltetők abban bíznak, hogy a kiváló idő egészen az iskolakezdésig kitart.

Lapunk utánajárt, miként halad a Lövér körúton a szabadtéri uszoda kialakítása: már állnak a vasbetonfalak a huszonötször huszonöt méteres, tízsávos nagymedencénél. Emellett kialakítanak egy tizenkétszer huszonöt méteres kis- és élménymedencét is. A kizsaluzott vasbeton falak külső oldalán a vízzáró betonból készült falak kétrétegű külső szigetelést kapnak. A szerkezetépítés után kezdődhettek el a burkolási munkák, a medencéket a napokban pedig már elkezdték vízzel feltölteni.

A tervek szerint az új létesítmény télre már üzemelni fog, úgy, hogy a medencéket sátorral fedik be. Mobil öltözőblokkokat is építenek; a konténerben lesznek a mosdók, a személyzeti helyiségek, az étkező és az irodák is itt kapnak ideiglenesen helyet. A sátor legalább két évig helyettesíti a Csik Ferenc uszodát, majd újra szabadtéri strandként működik. Ezen idő alatt ugyanis teljesen átépítik a fedett uszodát is.

Az uszodafejlesztés 640 millió forintba kerül, és a Modern Városok Program részeként az állam finanszírozza.

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...