Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Fában otthon vagyunk
Idén immár tizenegyedszer tartották meg a faipari kiállítást és a szakvásárt Fotó: Pluzsik Tamás

Hetven kiállító mutatkozott be 9000 négyzetméteren

Fában otthon vagyunk

| Pluzsik Tamás | Panoráma

Idén 11. alkalommal, a hagyományoknak megfelelően szeptember második hétvégéjén rendezte meg a Sopron Holding Zrt. az innoLignum Erdészeti és Faipari Szakkiállítást és Vásárt. A rendezvénynek a Novomatic-aréna és a környező szabad terület adott otthont.

– A faipar és az erdészet szellemi központja Sopron, az innoLignum kiállítás pedig az a hely, ahol az elmélet és gyakorlat találkozik, ráadásul a gazdaság szereplőinek jelenlétében – hangsúlyozta megnyitójában dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok, önkormányzati képviselő. – A kiállítás és a szakvásár városunk számára éppoly fontos, mint az egyetemnek és a kiállító vállalkozóknak, hiszen Sopronban minden adott ahhoz, hogy a vásár továbbra is kiemelkedő színvonalon működhessen.

A kilencezer négyzetméteren közel hetven kiállító termékeinek megtekintése mellett a látogatók lecsúszhattak a kiállítás fölött kiépített drótkötélpályán, láthattak faesztergályos bemutatót, a kicsiknek pedig Natura játszóház színesítette a háromnapos programot. A vásárral egy időben a Soproni Egyetem A fa kreatív ipari felhasználása címmel konferenciát rendezett.

– Itt kiválóan tudunk személyes kapcsolatokat ápolni és teremteni – emelte ki dr. Alpár Tibor, a Soproni Egyetem rektorhelyettese. – Minden évben szervezünk konferenciákat, amelyek során megosztjuk partnereinkkel a tapasztalatainkat és hogy mivel foglalkozik az egyetem, de ezen a rendezvényen a rengeteg résztvevőnek és a közvetlen hangulatnak köszönhetően hatékony eszmecserét tudunk folytatni. 

Díjazottak: A megnyitót követően dr. Farkas Ciprián átadta Sopron Megyei Jogú Város vásári különdíját Kóródi Szabolcsnak, a Stan Tools and Nails Kft. képviselőjének. Az innovációs díjat dr. Alpár Tibor rektorhelyettestől vehette át az IG+JM Kft képviselője. Vásárdíjat kapott a Güde Hungary, a Gordius Lignum és az Újgép-Kő Kft. Egy oktatási intézményt is kitüntettek: a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara különdíját a Roth-szakiskola érdemelte ki.

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...