Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Életkezdési segítség

| Madarász Réka | Panoráma

A közeljövőben két esemény szervezésében is részt vesz az Árvácska Alapítvány.

Pénteken 19 órától Hoffer Szilvia számol be indiai úti élményeiről a Búgócsiga Akusztik Gardenben a Gerilla Impró színház részvételével. Szilvi a belépődíjakból befolyt összeget az Árvácska Alapítványnak ajánlotta fel. Ezt megelőzi a Csigajó Adnijó karácsonyi anonim ajándékozás. 17 órától átadják az állami gondozott gyermekeknek készített, szépen becsomagolt ajándékokat. Az adakozás anonim, vagyis az adományozónak nem szabad elárulnia magáról semmit. 

Szombaton 18 órától a GYIK Rendezvényházban folytatnak kerekasztal-beszélgetést az Árvácska Alapítvány tagjai a civil szervezet működéséről, programjairól és célkitűzéseiről. A meghívott vendég Kiss Tibi, a Quimby zenekar énekese lesz, aki saját élettörténetével kapcsolódik a témához.

– A beszélgetés célja szervezetünk „Start” programjának népszerűsítése – tudtuk meg Lánczi Zsuzsannától, az Árvácska Alapítvány kuratóriumának elnökétől. – A program tulajdonképpen egy egyéni ösztöndíj, ami az állami gondoskodásban élő fiatal felnőtteket segíti az életkezdésben. A fiatalokra nagy teher hárul, amikor az intézményből kikerülnek a nagybetűs életbe. Meg kell tanulniuk az önállóságot, a pénzzel való gazdálkodást. Ezért a sikeres munkahelykeresést követően közösen felkeressük a munkaadókat. Kérjük, hogy gondoskodóan figyeljenek fiataljainkra, tanácsaikkal segítsék minél gyorsabb beilleszkedésüket az adott közösségbe.

Jelenleg négy fiatalt támogat az alapítvány: három Budapesten, egy Sopronban él. A civil szervezet hozzájárul a lakhatásukhoz, és mentort is biztosít számukra a „Start” program ideje alatt.

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...