Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Egészségügyi együttműködés

| Munkatársunktól | Panoráma

Elindult a Heal Now – az első osztrák–magyar, határon átívelő egészségügyi együttműködési projekt, amelyről online konferencián számoltak be az érintettek.

A program megvalósítója az Emberi Erőforrások Minisztériumának háttérintézménye, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ és az Alsó-ausztriai Egészségügyi Ügynökség alkotta konzorcium, stratégiai partnere pedig Burgenland tartomány. – Nagy örömünkre szolgál, hogy a Heal Now projekt keretében egy olyan egészségügyi együttműködés valósul meg, amely szorosabbra fűzi a kapcsolatot Sopron és Burgenland között, hozzájárulva ezzel a gyorsabb és fenntarthatóbb betegellátáshoz a határ menti régióban – mondta köszöntőjében dr. Farkas Ciprián polgármester. – Az elmúlt években számos előremutató fejlesztés valósult meg a Soproni Gyógyközpontban, amely modern és felkészült szakmai háttérrel áll a polgárok rendelkezésére.

A kétoldalú egyezmény megkötése mellett egy konzultációs mechanizmus kiépítését valósítják meg a Soproni Gyógyközpont és a bécsújhelyi klinika között. Ez a tumoros megbetegedések korai felismerésében és sikeres kezelésében jelent majd jelentős előrelépést.

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...