Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Doni megemlékezés

| Munkatársunktól | Panoráma

A doni áttörés 77. évfordulójára emlékeztek hétfőn a Deák téri II. világháborús emlékműnél.

 Beszédet mondott Csiszár Szabolcs alpolgármester, a műsorban közreműködtek a Fáy-szakgimnázium tanulói, a Soproni Huszár Hagyományőrző Egyesület, valamint a Soproni Történelmi és Hadijátszó Baráti Kör tagjai. A városi program mellett idén is túrát szerveztek a doni áttörésben hősiesen küzdő magyar katonák emlékére. A soproni hagyományőrzők szombaton 25 kilométert gyalogoltak télies körülmények között.

1943. január 12-én kezdődött a doni katasztrófa, amikor a szovjet seregek áttörték a magyar arcvonalat, és néhány hét alatt felmorzsolták seregeinket. A hiányos felszerelésű Magyar Királyi 2. Honvéd Hadsereg kétszázezer katonájából végül alig hatvanezer tért haza.

Kapcsolódó cikkek

Petárdázni tilos!

Petárdázni tilos!

2019. 12. 18. | Cziráki Viktória

December 31. közeledtével megnő az érdeklődés a tűzijátékok iránt, és elkezdődik a tanakodás, hogy milyen fény- és hangjátékkal kellene feldobni a bulit. A petárdázás továbbra is tilos.

Sopron neve jól cseng

Sopron neve jól cseng

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Sopronnak is fel kell készülnie a turizmusban zajló változásokra: az emberek ma már élményekre vágynak, szeretnének mindent egy helyen megkapni. A város és térsége adottságai jók, ezeket kell kihasználni.