Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A közlekedés biztonságáért
A „Látni és látszani 2017 – egymásért” kampányban a kerékpárosokat is ellenőrzik Fotó: Illusztráció

A közlekedés biztonságáért

| Cziráki Viktória | Panoráma

Elindult az ORFK–OBB őszi balesetmegelőzési kampánya, melynek keretében előtérbe kerül a kerékpárosok és gyalogosok biztonsága is.

Az ORFK Országos Bal­eset­meg­elő­zési Bizottság idén is meghirdette hagyományos őszi közlekedésbiztonsági kampányát. Ennek során gyakrabban ellenőrzik a kerékpárosok láthatóságát is. A jövőben a nagy kerékpáros forgalmat lebonyolító útszakaszokon több alkalommal tartanak ellenőrzést, mely során felhívják a biciklisek figyelmét a láthatóságra és a szabályos közlekedésre.


Az akcióra való felhívás idén fokozottan épít a társadalmi felelősségvállalásra. A közlekedésbiztonság társadalmi ügy, társadalmi felelősség is. Csak akkor lehet eredményes, ha fontosságát, kockázati tényezőit a közlekedés minden résztvevője felismeri és tesz is érte. A „Látni és látszani 2017 – egymásért” országos közlekedésbiztonsági akciót ennek szellemében hirdették meg. A kampány célja, hogy széles tömegek számára világossá váljon a baleset-megelőzés területén a közlekedés szereplőire háruló felelősség: a vezető fizikai állapota (látása) és a vezetett gépjármű műszaki kondíciója elválaszthatatlan összetevője a biztonságos közlekedésnek.


A kampány a korábbi évekhez képest plusz elemet is hordoz. A szervizekben az ingyenesen elérhető szolgáltatások mellett kedvezményesen az autó általános műszaki állapotát is felmérik. Ezekről a szolgáltatásokról az adott szervizben lehet tájékoztatást kérni. Egy célirányos honlapot is üzemeltetnek (www.latnieslatszani.hu), amelyre folyamatosan töltik fel az új információkat. Ezen megtalálhatók az egyes szervizek, optikusok, illetve egy szerviz- és optikakereső szolgáltatás is segíti az érdeklődőket.

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...