Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Oscar-díjas filmek a Csapón
Fotó: Németh Péter

Oscar-díjas filmek a Csapón

| Munkatársunktól | Kultúra

A film egy olyan művészeti ág, amely a mai ember műveltségéből nem hiányozhat – ezért is tartják fontosnak a Széchenyi-gimnázium tanárai, hogy megismertessék a fiatalokkal a mozgókép világát.

Idén 22 csapat nevezett a Csapó filmes vetélkedőre, amelynek döntőjét múlt hét végén tartották. Először öt online fordulón mérték össze a tudásukat a résztvevők, közülük a legjobb nyolc csapat jutott a döntőbe. Itt például improvizáció segítségével kellett tudósítani az Oscar-díj átadást (egy néma bejátszás alapján), de volt activity, „Ki vagyok én?" interaktív kvízjáték és dalszerző feladat is.

– A csapatok nagyon felkészültek voltak, és talán büszkén mondhatjuk, egyre lelkesebben vesznek részt minden fajta feladat megoldásában – mondta Szentpáli Ágnes, a Csapó egyik szervezője.

A filmes vetélkedő eredményét is megtudhatja április 26-án megjelenő lapunkból. 

Kapcsolódó cikkek

A jelzőoszlopok fénye

A jelzőoszlopok fénye

2019. 12. 18. | P. Horváth László

Kovács-Gombos Gábor festményei ilyenkor, adventkor különösen gondolat­ébresztően hatnak. A festőművész alkotásaiból összeállított válogatás kópiái a Soproni Gyógyközpontban is láthatók.

Színház: évadzáró - évadnyitó

Színház: évadzáró - évadnyitó

2020. 07. 03. | Munkatársunktól

Savanyu Gergely színművész és Vaszilij Nyemcsinov táncművész érdemelték ki az évad legjobbjainak járó elismeréseket a Soproni Petőfi Színház rendhagyó társulati ülésén, amelynek keretében egyszerre lezárták az idei és megnyitották az új, most ősszel kezdődő szezont. Összesen 14 bemutatóval készül a teátrum.