Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Városszépítők közgyűlése
A volt megyeháza dísztermében gyűlt össze a Soproni Városszépítő Egyesület tagsága Fotó: Pluzsik Tamás

Városszépítők közgyűlése

| Pluzsik Tamás | Zöld Sopron

A volt megyeháza dísztermében tartotta évi rendes közgyűlését az idén 150 éves Soproni Városszépítő Egyesület.

Dr. Józan Tibor elnök bevezetőjét követően dr. Fodor Tamás polgármester köszöntötte a résztvevőket, valamint részletesen beszámolt a városban zajló beruházásokról, felújításokról. A polgármester elismerően szólt az egyesület tevékenységéről. Mint mondta, a város vezetése nem tud mindent megoldani, ezért nagy szükség van a civil szerveződésekre. Az eseményen részt vett Barcza Attila országgyűlési képviselő és dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok is, akik tagjai a nagy hagyományokra visszatekintő egyesületnek.  

A közgyűlés lemondások miatt dr. Murányi Bernadett személyében új elnökségi tagot választott, aki az egyesület jogtanácsosi feladatait is ellátja, dr. Molnár Lászlóné személyében pedig egyhangú szavazással új felügyelőbizottsági tagnak szavaztak bizalmat a jelenlévők.

– Ebben az évben lesz egyesületünk alapításának 150 éves évfordulója, erre megfelelő ünnepi programmal készülünk, amelynek előkészületeit megkezdtük – mondta az elmúlt év egyesületi tevékenységének beszámolóit követően dr. Józan Tibor, a Soproni Városszépítő Egyesület elnöke. – A program során az egyesületről szóló kiadvánnyal, emlékkonferenciával és kiállítással jelentkezünk.

Kapcsolódó cikkek

Sopron üde színfoltjai

Sopron üde színfoltjai

2024. 04. 10. | Köves Andrea

Zöld Sopron – méltán viselheti ezt a jelzőt városunk nem csupán a Soproni-hegység ölelte, páratlan természeti környezete miatt, hanem üde parkjainak é...