Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Vadászverseny

Vadászverseny

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

A Soproni Egyetemen (SOE) tartották meg a VII. Országos Felsőoktatási Vadászvetélkedőt, amely egyben emlékverseny is volt. Az egyetem tavaly elhunyt hallgatója, Rakonczai Péter előtt tisztelegtek, aki sokat tett azért, hogy ezt az eseményt itt rendezhessék meg.

A versenyen öt csapat sorakozott fel. A vetélkedő programjában szerepeltek elméleti (szakmai és vadászetikai teszt, vadászkutya és vadászkürtjel-elismerés), és gyakorlati (lövészet, csapdafelállítás, vadászvendég-kísérés) feladatok. Az eseményt Pap László, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgató-helyettese és prof. dr. Náhlik András, a Soproni Egyetem rektora nyitotta meg.


Az eseményt végigkísérték a Soproni Egyetem Vadászkürtösei Baráti Körének kürtszólamai.


A gyakorlati feladatok elvégzésére pazar helyszínnek bizonyult a Göbös-major Ökoturisztikai Központ, ahol a magyalosi lőtér munkatársai nagy szakértelemmel vezették a lövészeti versenyszámokat. Másnap a Soproni Egyetem termei és botanikus kertje vált a verseny színterévé.

Eredmények

Csapatversenyben első lett a Szent István Egyetem (Gödöllő) 1. csapata, a második és harmadik helyen a SOE erdőmérnök-, valamint a SOE vadgazdamérnök csapata végzett. A Herman Ottó Szakkollégium különdíját a növénytan-felismerésben és a szakmai elméleti tesztben legjobban szerepelt versenyző, Skripek Sándor, a SOE erdőmérnök-hallgatója vette át.

Kapcsolódó cikkek

A tavaszt köszöntötték

A tavaszt köszöntötték

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Palántabörze, kézműves kirakodóvásár, koncert, gyermekprogramok is várták az érdeklődőket szombaton a Lenck-villa kertjében a tavaszköszöntő rendezvén...