Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szemetet szedtek
A nemzeti park területéről négy köbméternyi hulladékot szedtek fel Fotó: Gaál-Tóth András

Megtisztították a Lehár Ferenc utca végét és a nemzeti parkot

Szemetet szedtek

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Eltüntették a Lehár Ferenc utca végén keletkezett és folyton növekvő szeméthalmot a környék lakói.

– Az Apácakert lakosai értetlenül szemlélték a Lehár Ferenc utca végén illegálisan létrehozott szemétkupacokat – mondta el Gáncs Krisztián, a szemétszedés egyik kezdeményezője. – A lakóközösség összefogásával és az önkormányzat segítségével sikerült felszámolni a szeméthegyeket, és eltüntetni a gyerekruhákat, autógumit, elektronikai hulladékot, bútorokat, festékes dobozokat és sok minden mást, amelyet ismeretlenek a bokrok aljába dobáltak ki. Rengetegen voltak ott a környéken lakók közül, így két óra alatt sikerült a konténert telerakodni.

A Lehár Ferenc utcai szemétkupacot a lakók közösen számolták fel
Mint megtudtuk, a lakók a jövőben is feljelentik az illegálisan hulladékot lerakókat, mint ahogy ezt most is megtették.


– Köszönjük a város önkormányzatának a szemeteszsákokat és kesztyűket, illetve a konténer elszállításának megszervezését – zárta Gáncs Krisztián.


A nemzeti parkban is szedték

Ismét rengeteg hulladéktól szabadították meg a természetet a Fertő–Hanság Nemzeti Park dolgozói a védett területen – ebben az esztendőben egy négy köbméteres konténert sikerült megtölteni hulladékkal. A szemetelés ellen a szakemberek több fronton is harcolnak.

Kapcsolódó cikkek

A tavaszt köszöntötték

A tavaszt köszöntötték

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Palántabörze, kézműves kirakodóvásár, koncert, gyermekprogramok is várták az érdeklődőket szombaton a Lenck-villa kertjében a tavaszköszöntő rendezvén...