Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Strandkörkép
A melegebb nyári napokon megtelt strandolókkal a Tómalom Fotó: Németh Péter

Strandkörkép

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Már most látható, hogy jó szezont zár a Tómalom fürdő: az elmúlt tíz év átlagához képest idén háromszor többen látogattak ide. Igaz, ebben a szezonban már nem nyitott ki a Fertő tavi strand.

Érdemes kihasználni még a jó időt, és csobbanni egyet a két szabadtéri fürdőhely egyikén. A Tómalom fürdő szeptember 1-ig naponta 8.30 és 20.30 között várja a fürdőzőket, szeptemberben 11 és 19 óra között pedig díjmentesen lehet bemenni. A strand igazán kedvelt lett, hiszen csak júniusban több mint tízezren látogattak ki ide, júliusban pedig 7800 strandolót fogadtak. Ez az elmúlt tíz év legmagasabb száma. Igaz, idén a Fertő tavi strand nem nyitott ki, valamint idén a Lövér uszodában a kinti élménymedencéket és az ideiglenesen befedett medencéket lehetett használni. A nagy zöldfelületre a fedett uszoda építése miatt a strandolók nem mehettek be. A Lövér uszoda és strand júniusban összesen 13 ezer, júliusban pedig 15 ezer vendéget fogadott.  

Az üzemeltető Soproni Vízmű Zrt. azt közölte lapunkkal, hogy az ideiglenesen lefedett medencék a rendelet által előírt éves vízcsere miatt augusztus 26-tól szeptember 1-ig nem lesznek látogathatóak. A strand ez idő alatt is a megszokott szolgáltatásokkal és nyitva tartással – hétfőtől vasárnapig 9 óra és 20.30 között – várja a vendégeket.

Kapcsolódó cikkek

A tavaszt köszöntötték

A tavaszt köszöntötték

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Palántabörze, kézműves kirakodóvásár, koncert, gyermekprogramok is várták az érdeklődőket szombaton a Lenck-villa kertjében a tavaszköszöntő rendezvén...