Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Óvjuk együtt a Földet!
A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. minden évben szervez programokat a Föld napjához kapcsolódóan. Idén sem lesz ez másként. Fotó: TAEG Zrt. archív

Óvjuk együtt a Földet!

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Az április 22-i Föld napja alkalmából a Fertő–Hanság Nemzeti Park, valamint a TAEG Zrt. is szervez programokat a Soproni-hegységben.

– Létünk alapja az élővilág változatosságának megőrzése – erre figyelmeztet a 29. magyar és a 49. világméretű Föld napja. Az eseménysorozat idei kiemelt témája a biológiai sokféleség megőrzése. 

Az akció keretében a Fertő–Hanság Nemzeti Park Föld napi geotúrát szervez április 20-án, szombaton a Soproni-hegyvidéken. A résztvevők kirándulnak a Tolvaj-árokban, és felmásznak a Kis-Ultrára. Gyülekező a brennbergi gyermektábor parkolójánál lesz 9 órakor. A programra előzetes bejelentkezés szükséges, bővebb információ kérhető a túravezetőknél, Mesics Gábornál és Nagy Mónikánál (70/218–7390, www.monstone.hu). Ajánlott az időjárásnak megfelelő terepi öltözet, valamint a kullancsriasztó használata.

– A Föld napja, illetve a kapcsolódó rendezvények jó alkalmat kínálnak arra, hogy felhívjuk a figyelmet a környezetünk, az élő és élettelen természeti értékek megóvására – fejtette ki lapunknak Goda István, a nemzeti park ökoturisztikai és környezeti nevelési osztályvezetője. – A hírekben mind többször hallunk természeti katasztrófákról, amelyek mind arra figyelmeztetnek, illetve azt bizonyítják, hogy mennyire sérülékeny világban élünk. Ám mi magunk is sokat tehetünk azért, hogy megóvjuk a földünket. Ültessünk fát, ez lehet akár gyümölcsfa is, ha lehetséges, használjunk minél kevesebb műanyagot, váltsunk környezetbarát termékekre!

A Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. szakemberei a Föld napjához kapcsolódóan április 27-én, szombaton délelőtt tizenegy órától a Károly-magaslati látogatóközpontban tartanak vetített képes bemutatót. A téma: miként állítják elő a facsemetéket. A vállalkozó kedvű résztvevők egy cserépbe fenyőt is elültethetnek, majd azt haza is vihetik.

A Föld napja

A Föld napja 1970-ben indult el Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére. Az április 22-i események célja, hogy felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. A napot 175 országban tartják, Magyarországon 1990 óta rendezik meg.

Kapcsolódó cikkek

A tavaszt köszöntötték

A tavaszt köszöntötték

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Palántabörze, kézműves kirakodóvásár, koncert, gyermekprogramok is várták az érdeklődőket szombaton a Lenck-villa kertjében a tavaszköszöntő rendezvén...