Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Nyílnak a színes virágok
Sorra nyílnak és virágoznak a virágágyásokba tavaly ősszel kiültetett árvácskák, tulipánok, nárciszok Fotó: Németh Péter

A közterületi munkák mellett felmérik a játszóterek állapotát is

Nyílnak a színes virágok

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Április végéig virágoznak az ágyásokba, körforgalmakba, parkokba tavaly ősszel kiültetett árvácskák, tulipánok, nárciszok.

Városunk közterületein javában tart a zöldfelületek ápolása, a közterületi fák, cserjék metszése, nyesése, a sövényaljak takarítása. A kora tavaszi hónapokban végzik el a virágágyások, rózsaágyások gyomlálását, frissítését. Az enyhe télnek köszönhetően megfelelően haladtak a nyesési munkálatokkal, a napokban pedig már a fűnyírást is elkezdhették. A város utcabútorainak, padjainak felújítása szintén ebben az időszakban történik. 

Idén is városszerte látható, hogy sorra nyílnak ki és pompásan virágoznak a körforgalmakba, parkokba, virágágyásokba tavaly ősszel kiültetett árvácskák, tulipánok, nárciszok.

Az árvácska hidegtűrő virág, tehát ősszel is szépen díszít, de március–áprilisban kezd igazán virágozni. A tulipán és a nárcisz időjárástól függően március elején bontja szirmait.

A közterületi munkák mellett folyamatosan felmérik a Sopron Holding munkatársai a játszóterek állapotát is. A szakemberek listát készítenek az elvégzendő feladatokról, az egyes megrongálódott vagy elhasznált eszközöket javítják, szükség esetén pedig rövid időn belül ki is cserélik azokat.

Kapcsolódó cikkek

A tavaszt köszöntötték

A tavaszt köszöntötték

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Palántabörze, kézműves kirakodóvásár, koncert, gyermekprogramok is várták az érdeklődőket szombaton a Lenck-villa kertjében a tavaszköszöntő rendezvén...