Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Kizöldül az ország

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

A rendszerváltozás óta nem volt Magyarországon olyan fásítási kezdeményezés, ami annyi települést mozgatott volna meg, mint az Agrárminisztérium Településfásítási programja – mondta Nagy István agrárminiszter. – Országszerte 475 településen ültetnek el összesen több mint 12 ezer sorfát az őszi és a jövő tavaszi időszakban.

A településfásítást a 2019-ben kezdődött országfásítási program részeként indította az agrártárca 2020 júniusában. Az őszi időszakban 211 településen összesen 5499 fát ültettek el a helyi közösségek az erdészeti szakemberek közreműködésével. A program jóval túlmutat a fák elültetésén, ezt ugyanis a legtöbb helyen közösségi esemény részeként szervezik meg. A kampánynak köszönhetően sok százezer emberhez jut el a program és a támogatási lehetőségek híre – hívta fel a figyelmet az agrárminiszter. 

 Nagy István úgy fogalmazott: az erdők megmaradása és gyarapodása jövőnk záloga. Védelmükkel biztosítani tudjuk a biológiai sokféleség megőrzését, az ország környezeti állapotának javulását, és így az egészséges élelmiszerek előállítását. Fel kell ismernünk, hogy erdeink különleges bánásmódot, megkülönböztetett figyelmet érdemelnek.

Kapcsolódó cikkek

Újra Virágos Sopronért

Újra Virágos Sopronért

2024. 05. 08. | Köves Andrea

Közel két évtizede indult útjára az Egészséges, emberibb környezetért, a Virágos Sopronért előadássorozat, amelynek májusi rendezvényét a Ligneum láto...