Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Jól halad a nagytakarítás

Közös érdekünk, hogy vigyázzunk a város tisztaságára, szépségére

Jól halad a nagytakarítás

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Seprűgépek az utcákon, fűnyírók a parkokban, játszótereken – jó ütemben halad a tavaszi nagytakarítás városunkban. A Sopron Holding Zrt. szakemberei folyamatosan dolgoznak, ugyanakkor továbbra is kérik a lakosok és az üzlettulajdonosok együttműködését.

A fák egy része már virágba borult, a szürke, sötét idő már gyakran naposra vált – megérkezett a tavasz. Sok munkájuk van ilyenkor a kiskerttulajdonosoknak, de a Sopron Holding Zrt. szakembereinek is.

A cég a téli útüzemet követően először három, majd négy seprűgéppel kezdte az utcák, terek, parkok, parkolók takarítását. A gépek mellett dolgoznak utcaseprők is, valamint úgynevezett mobil csapat is járja a várost. A terek, parkok, játszóterek folyamatos takarítása mellett a Jereván városrészben, a Wesselényi utcában, a Papréten és a Selmeci utcában is 1–1 napra teljesen lezárták az utcákat, hogy még hatékonyabban dolgozhassanak. Hasonló akciókat tartanak több városrészen is, így kérik a közlekedők türelmét.

A lakosság és az üzlettulajdonosok szórólapon keresztül is értesültek a kötelezettségükről, ennek ellenére többen nem tesznek eleget a kéréseknek. (A kötelezettségeikről lapunkban is írtunk: Tavaszi nagytakarítás, Soproni Téma, 2023. március 1.) Többször tapasztalják a szakemberek, hogy a háztartási hulladékot nem az edényekbe, hanem azok mellé helyezik ki. Ezt könnyen megtalálják az állatok, és elboríthatja a szél is.

Mindannyiunk érdeke, hogy vigyázzunk városunk tisztaságára és szépségére.

A tulajdonosok kötelessége az ingatlanjaik előtti közterület rendszeres takarítása, rendben tartása az útpadkáig, télen és nyáron egyaránt, beleértve az árkokat is.    

Kapcsolódó cikkek

Újra Virágos Sopronért

Újra Virágos Sopronért

2024. 05. 08. | Köves Andrea

Közel két évtizede indult útjára az Egészséges, emberibb környezetért, a Virágos Sopronért előadássorozat, amelynek májusi rendezvényét a Ligneum láto...