Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Hova teszi a megmaradt használt étolajat?

| Zöld Sopron

Megkérdeztük olvasóinkat.

Hanzséros Béla: Mindig egy flakonba gyűjtöm a használt étolajat, amikor megtelik, akkor rendszeresen leadom az egyik soproni benzinkútnál. Úgy gondolom, a 21. században ennyit meg kell tennünk a környezetünk védelméért. Jó lenne, ha mások is így gondolkodnának!


Füleki Beáta: Étolaj helyett inkább zsírral, valamint olívaolajjal sütök–főzök. A családom már megszokta ezt. Használt olaj nem nagyon keletkezik nálunk. Azt jó ötletnek tartom, hogy a városban több helyen is leadható az étolaj. Ezzel pedig sokat tehetünk a környezetünk megóvásáért. 


Hargitai Viktória: Én már nem nagyon főzök, de az otthonban, ahol élek, összegyűjtik a használt étolajat – ennek nagyon örülök. A lefolyóba semmi esetre sem szabad beleönteni, hiszen eltömődhetnek a csövek, kiönteni sem lehet, mert akkor az élővilág károsodhat. Azaz marad az újrahasznosítás.


Molnár Ákosné: A sütéshez étolajat használok, így havonta akár liternyi mennyiség is összegyűlik. A használt olajat jómagam is gyűjtöm, és elviszem leadni. Ez a lehető legkörnyezetbarátabb megoldás, hiszen újrahasznosítható, és akár üzemanyag is lehet belőle. 


Kapcsolódó cikkek

A tavaszt köszöntötték

A tavaszt köszöntötték

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Palántabörze, kézműves kirakodóvásár, koncert, gyermekprogramok is várták az érdeklődőket szombaton a Lenck-villa kertjében a tavaszköszöntő rendezvén...