Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Agrárképzési központ

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Országszerte 6 Agrárszakképzési Centrumot hoznak létre.

Dr. Nagy István agrárminiszter döntött arról, hogy idén szeptember elsejétől soproni központtal irányítják Győr–Moson–Sopron, Komárom–Esztergom, Vas és Veszprém megyék intézményeit. A Kisalföldi Agrárképzési Centrum központja a Roth Gyula Erdészeti, Faipari, Kertészeti, Környezetvédelmi Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium lesz. A lépésről már értesítést kapott dr. Farkas Ciprián polgármester is, ugyanis az épület tulajdonosa a soproni önkormányzat. 

A minisztérium azt várja az átszervezéstől, hogy az agráriskolák hatékonyabban tudjanak megfelelni az új elvárásoknak, a munkaerőpiac igényeinek, s tovább javuljon az oktatás színvonala. A központosított közbeszerzéseknek köszönhetően pedig költséghatékonyabb lesz az intézmények működése. Emellett a centrumok úgy hangolják össze az iskolák működését, hogy azok a beiskolázásnál, a termelési–gazdálkodási tevékenységükben ne riválisok legyenek, hanem erősítsék egymást. A térség gazdálkodó szervezeteivel pedig tartják a kapcsolatot.

Kapcsolódó cikkek

A tavaszt köszöntötték

A tavaszt köszöntötték

2024. 04. 24. | Munkatársunktól

Palántabörze, kézműves kirakodóvásár, koncert, gyermekprogramok is várták az érdeklődőket szombaton a Lenck-villa kertjében a tavaszköszöntő rendezvén...