Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

A zöldhulladék elszállítása

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Eljött az ősz, a lombullás és ezzel együtt a zöldhulladék begyűjtése. Bár ebben a hónapban engedélyezett az égetés, a szakemberek a város tiszta levegőjének védelme érdekében javasolják: komposztáljuk, vagy várjuk meg, amíg a zsákokat elszállítja az STKH.

A szállítások időpontjai helyszínek szerint: Bánfalva, Ibolya úti lakótelep, Brennbergbánya, Görbehalom: november 4., Lövérek: november 5., Fertőrákos, Sopronkőhida, Tómalom, Jánostelep, Golgota: november 11., Aranyhegy, Ravazd utcai lakótelep, Pihenőkereszt, Balfi utca, belváros: november 12., Kurucdomb, Deák tér, Kőfaragó utcai lakótelep: november 18., Virágvölgy, Jereván-lakótelep: november 19., Ágfalvi lakótelep: november 21. 

A városrészek felosztásáról részletes információk a www.stkh.hu oldalon találhatók.

Akiknél nagyobb mennyiség gyűlik össze, a Harkai úti komposztálótelepen is lerakhatják a zöldhulladékot. A soproniak évente hatszor, alkalmanként legfeljebb 300 kilogramm mennyiséget vihetnek ki ingyenesen. A telepen a lakcímkártya bemutatása után követni kell a személyzet útmutatását, és a hulladékot saját magunknak kell lerakni.

Kapcsolódó cikkek

Újra Virágos Sopronért

Újra Virágos Sopronért

2024. 05. 08. | Köves Andrea

Közel két évtizede indult útjára az Egészséges, emberibb környezetért, a Virágos Sopronért előadássorozat, amelynek májusi rendezvényét a Ligneum láto...