Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
XXI. századi egészségház
Nemcsak a rendelők újultak meg az egészségházban, a várótermekben kicserélték a régi, elhasználódott székeket, felújították az épület külső és belső homlokzatát, villamos hálózatát. Fotók: Filep István

Dr. Farkas Ciprián: Tíz év alatt százévnyi fejlesztés Sopronban

XXI. századi egészségház

| Horváth Ferenc | Városi hírek

– Sopronban az elmúlt 10 évben annyi fejlesztés valósult meg, mint korábban száz év alatt – jelentette ki dr. Farkas Ciprián polgármester a felújított Lenkey utcai egészségház átadóján.

Átadták a felújított, Lenkey utcai rendelőintézetet. Az egészségház energetikai rendszerét, a külső homlokzatot és a közforgalmi tereket, valamint a liftet a kormány támogatásával tették korszerűvé, így vált modern, XXI. századi intézménnyé. Az átadáson jelen volt Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Simon István és dr. Csiszár Szabolcs alpolgármester.

Barcza Attila a város egészségügyében mérföldkőnek nevezte a teljesen felújított rendelőintézet átadását. Köszöntőjében kiemelte a kormány és a város összefogását, amelynek eredménye Sopron dinamikus fejlődése.

Dr. Farkas Ciprián a rendelőintézet korszerűsítését tágabb összefüggésbe helyezte, s hangsúlyozta: Sopronban az elmúlt 10 évben annyi fejlesztés valósult meg, mint korábban száz év alatt, mintegy 350 milliárd forint értékben. A polgármester példákkal illusztrálta mondanivalóját, és utalt az M85-ös autóútra, az új uszodára, a parkolóházra, az inkubátorházra, a Szent Mihály-templom és a Lenck-villa felújítására, a Rendészeti Integrált Központra, a Várkerület folytatódó fejlesztésére, a múzeumnegyedre, a 25 belvárosi épület homlokzatfelújítására, az utak korszerűsítésére, a zöldterületek, parkok rendbetételére, újak létrehozására. Elkészült az Anger réti bölcsőde is. A munka folytatódik, és a soproniak hamarosan birtokba vehetik a kormány ajándékaként a Hűségparkot, s tavasszal átadják az új piacot. Nem áll meg az M85-ös építése sem, folytatódik a határig, és tavasszal már üzemképes lesz az autóúthoz kapcsolódó északnyugati elkerülőút is.

A polgármester ismételten megköszönte a soproniaknak, hogy az elmúlt – a járvány és a háború okozta – nehéz éveket türelemmel és megértéssel élték meg. A város szigorú gazdálkodásának köszönhetően megteremtették a közvilágítás újraindításának a lehetőségét, és korszerűsítették a buszmenetrendet, amely december 10-én lép életbe (erről bővebben lapunk 10. oldalán írunk).

Modern rendelőintézet

A Lenkey utcai rendelőintézet felújítását 2023 februárjában kezdték el, a kivitelezés kilenc hónap alatt valósult meg, melynek során megújult az épület belső és külső homlokzata, valamint új nyílászáró szerkezeteket építettek be. Felújították a tetőket, korszerű kondenzációs gázkazánokat, új radiátorokat szereltek be. Az épület áramfogyasztását szinte teljes egészében a tetőn elhelyezett, napelemes rendszer biztosítja. Felújították az épület villamos hálózatát, új energiatakarékos LED lámpatesteket helyeztek el, és új lift segíti a könnyebb közlekedést az épületen belül.

A rendelőket kifestették és klimatizálták, továbbá az épület földszintjén mozgáskorlátozottak részére is elérhető vizesblokk épült. A régi, elhasználódott székek helyett új várótermi ülőhelyeken várakozhatnak az oda látogatók. Mindezek mellett újjáépítették a közösségi tereket is: új álmennyezet, falburkolatok és PVC-padlóburkolatok készült. Megtörtént az ajtók felújító mázolása és új acélkorlát került a lépcsőházba. 

Tekintse meg kvízünket!

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.