Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Wälder József-díjas építőmérnök
Kovács Tibor a városvezetéstől vette át a Wälder József-díjat. Fotó: Soproni Téma-archívum

Wälder József-díjas építőmérnök

| Városi hírek

Hagyományosan a hűség napi ünnepségsorozathoz kapcsolódóan adják át Sopron legrangosabb elismeréseit. 2022-ben a Wälder József-díjat Kovács Tibornak ítélte a közgyűlés.

A Wälder József-díj a város műszaki életében, az építészet, az infrastruktúra fejlesztésének, kiépítésének területén kiemelkedő tevékenységet végző magánszemélynek adományozható.

Kovács Tibor a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett építőmérnöki ismereteivel 1983 óta járul hozzá a soproni szennyvízelvezetés és -tisztítás zökkenőmentes működéséhez, illetve a csatornarendszer és a tisztítótelep fejlesztéséhez. Több mint 35 éve vezetőként dolgozik a Soproni Vízmű Zrt.-nél. Tevékenysége elsősorban a soproni és a Sopron környéki szennyvízelvezetés és -tisztítás működtetésére és fejlesztésére terjed ki, melynek első számú szakértője lett városunkban. Kiemelkedő munkát végzett a városi szennyvíztisztító-telep, illetve -hálózat 2000-es évek második felében való fejlesztésében és az elvezetőrendszer főgyűjtőcsatornájának megépítésében. A közművek üzemeltetése során kiemelkedő munkát végez a zavartalan szolgáltatás érdekében. 

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.