Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Veszélyhelyzeti költségvetés

| Munkatársunktól | Városi hírek

Elkészült Sopron veszélyhelyzeti költségvetése, amely a www.sopron.hu oldalon érhető el – erről dr. Farkas Ciprián polgármester tájékoztatta lapunkat, egyúttal teljes terjedelmében közöljük a soproni polgárokhoz írt nyílt levelét.

„Tisztelt soproniak!  

A világjárványra való tekintettel megalkottuk és közzétettük Sopron veszélyhelyzeti költségvetését, melynek legfontosabb szempontja a soproniak teljes biztonsága, az élet megóvása, az egészségmegőrzés, a város egészségügyi és gazdasági védekezési feltételeinek biztosítása. Ez a világjárvány leküzdése időszakában garantálja a maradéktalan működést, továbbá azt, hogy a járványhelyzettel Sopront a lehető legkevesebb kár érje, és az újraindulás a lehető legjobb feltételek között történhessen meg.

Ezzel párhuzamosan azonban ismét bebizonyosodott, hogy az ellenzéki pártok még a jelenlegi helyzetben is képtelenek félretenni a kicsinyes politikai szándékaikat. Mivel a város közgyűlése nem ül össze a veszélyhelyzet idején, ezért a képviselőik lehetőséget kaptak arra, hogy részt vegyenek a munkában. Az eredmény magáért beszél: csak politikai indulatkeltésre futotta. Jelenleg a kormányhoz hasonlóan valamennyi önkormányzat veszélyhelyzeti költségvetéssel működik, nekünk pedig egyetlen feladatunk van: a soproni emberek érdekeit szolgálni. Mi ezt tesszük akkor is, amikor az ellenzék inkább a kislapátot és a homokozót választja. (Nem hiába nyitottuk meg újra a játszótereket...)”

Dr. Farkas Ciprián polgármester

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.