Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Városszépítők: kitüntetett felújítás és építkezés

| Városi hírek

Oklevéllel ismerte el a Szent Mihály templom felújítását és a Lőver Uszoda építését hétfőn a Soproni Városszépítő Egyesület.

Oklevéllel ismerte el a Szent Mihály-templom magas színvonalon végzett felújítását hétfőn a Soproni Városszépítő Egyesület. A kitüntetést Horváth Imre városplébános vette át, aki elmondta: a műemléki szempontból is kiválóan felújított templomnál hívők és nem hívők egyaránt csodálattal állnak meg nézelődni. – Igyekszünk a miséken túl is nyitva hagyni a templom kapuját, hogy minél több látogató tekinthesse meg az itt lévő kincseket – tette hozzá a városplébános.

Oklevéllel jutalmazták a Lőver Uszoda építőit, építtetőit is, a magas színvonalon végzett építkezésért és a városkép gazdagításáért. Az elismerést Józan Tibor és Perkovátz Tamás, a Soproni Városszépítő Egyesület elnöke és alelnöke adta át dr. Farkas Ciprián polgármesternek, aki elmondta, az uszodát megelégedéssel vették használatba a helyiek. – Sopron legszebb napjai előttünk vannak, és már nem kell rájuk sokat várni – fogalmazott a polgármester.

Idén mindkét épületet jelölték a Soproni Városszépítő Egyesület Winkler Oszkár-dí­jára, Józan Tibor azonban korábban elmondta, a beruházások léptékük miatt nem kaphatták meg a polgári épületfelújításoknak adományozható elismerést (Újabb példás felújítás, Soproni Téma, 2021. szeptember 22.).

Kapcsolódó cikkek

Klímaverseny a szemléletformálás jegyében

Klímaverseny a szemléletformálás jegyében

2021. 11. 29.

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata mintegy 18.5 millió forint támogatást nyert a KEHOP-1.2.1. „Helyi klímastratégiák kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás” című pályázati felhívás keretében benyújtott, „A klímatudatos Sopron városért” című projekt megvalósítására.

A várakozás fényei

A várakozás fényei

2021. 12. 01. | Huszár Judit

Már ég az első gyertya az adventi koszorún, már esténként világítanak a fények, a forralt bor illata is belengi a belvárost – megnyílt az idei adventi vásár, ezzel együtt elkezdődött az ünnepre hangolódás időszaka Sopronban.