Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Varázslatos nyár?

Jegyzet

Varázslatos nyár?

| Horváth Ferenc | Városi hírek

Az első nyár eleji napsugarak a teraszokra csalogatják a soproniakat.

 A Várkerületen már-már mediterrán életérzés keríti hatalmába a vidáman csevegő, kávézó embereket. Mintha mindenki egyszerre szeretné levetni magáról a télen rárakódott gondokat. A napfény és a langyos meleg új energiával tölti fel a már nyárra vágyókat.

Elkezdődtek a nagy tavaszi–nyári szabadtéri rendezvénysorozatok is. A SopronFest igazolta a várakozásokat, és a tervek szerint jövőre is megrendezik izgalmas és érdekes kísérőprogramokkal. Sopron így fennmarad az ország fesztiváltérképén, bízva abban, hogy évről évre nagyobb tömegeket vonz városunk. Már túl vagyunk az idei borünnepen is. Aki kilátogatott a háromnapos rendezvénysorozatra, és a korábbi években is vendég volt, igazolhatja, hogy minden idők legnagyobb szabású borünnepét szervezte meg a Pro Kultúra, kiválóan. A sokaság élvezte az együttlétet, kortyolgatta a finom borokat, érdeklődve nézte, hallgatta a programokat. Amint arról korábban is hírt adtunk, a megnyitón adták át a borvidéki borverseny legjobbjainak járó elismeréseket, s a nagyérdemű megtudhatta azt is, hogy az idén milyen borok érdemelték ki a város bora rangos címet. Az eredményhirdetést követően, nosza rajta, többen is keresni kezdtük, hogy hol találjuk meg például Horváth Imre nyertes Soproni Corvinus Cuvée-jét, de nem leltük sehol. Aztán magától az érintettől tudtam meg, hogy azok, akik nem tagjai a Borút Egyesületnek, bizony nem árusíthatnak. Bevallom, először nem is értettem, hogy mit mond, mert számomra elképzelhetetlen, hogy egy soproni borünnepen nem lehet megkóstolni Sopron város borát, de ezzel – mint később kiderült – nem csak én voltam így. Többen keresték, és többen nem értették, hogy miért nem lehet kapni az éppen aktuálisan legjobbnak ítélt nedűből.

Természetesen elfogadom, hogy egy bizonyos rendnek lennie kell, de úgy gondolom, ilyen esetben kivételt lehet(ne) tenni. Talán tanultak az esetből, s máskor nem fordul elő, s a szervezők sem járulnak hozzá az ilyen megkülönböztetéshez, a mi kárunkra.

A fenti kis történet persze nem befolyásolta az ünnep hangulatát, mert a többi bor is kitűnő volt, s a legjobb borászok ott voltak a Várkerületen. Sopronban a következő hetek és hónapok sem lesznek programok híján. Egymást követik majd az események, hogy mi, akik itthon vagyunk és vendégeink is részesei lehessünk egy varázslatos nyárnak. 

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.