Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Ünnepi fényben a város

| Munkatársunktól | Városi hírek

Már javában szerelik a szakemberek az adventi időszakban, majd a karácsony alatt a díszkivilágítást adó fényfüzéreket. Idén is mintegy 170 ezer izzót kell kihelyezni.

Sopronban az elmúlt évekhez hasonlóan idén is méltó módon készülnek a karácsonyvárásra, az ünnepi hangulat megteremtésére. Árusok, zenészek várják majd a belvárosba látogatókat, emellett a magasban fényfüzérek is szebbé teszik – a remélhetőleg hóval érkező – karácsonyt.

Mint azt már megszokhattuk, a belvárosban, a Várkerületen, a Jereván-lakótelepen, valamint több mint ötven utcában, körforgalmakban, egyes lámpatesteken lesznek láthatók az ünnepi fények. Természetesen Brennbergbánya, Görbehalom, Sopron–Balf sem marad ki a körből. Mint azt Kiss Istvántól, a kivitelezést végző kft. ügyvezető igazgatójától megtudtuk, a fényfüzérek kihelyezése már javában tart. A következő időszakban 170 ezer izzót, továbbá 650 darab karácsonyt idéző formát szerelnek fel a szakemberek. A Deák téri füzérek elhasználódtak, azokat a tervek szerint újakra cserélik.

A köztereken kívül ünnepi fénybe öltöznek egyebek mellett egyes magánlakások, fogorvosi rendelők, üzletházak is.

Az ünnepi díszkivilágítást november 30-án, az adventi vásár megnyitójának keretében kapcsolják fel. Ezt követően 2019. január 7-ig minden este beragyogja majd Sopront.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.