Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Újabb vereség
Győzelemre játszott hétvégén az SC Sopron, de egy peches góllal 2–1-re kikapott a csapat. Fotó: Németh Péter

Újabb vereség

| Molnár Zoltán | Városi hírek

Szűk egy hónap van még hátra az NB III-as labdarúgó-bajnokság őszi idényéből. Az előző fordulóban a szintén megyei Gyirmót FC Győr II. együttesét látta vendégül az SC Sopron. A mérkőzést egy 96. percben szerzett góllal végül a győriek nyerték 2–1-re.

Egyértelműen a legutóbbi idegenbeli vereség feledtetése volt a célja hazai pályán a soproniaknak. Ennek megfelelően jó iramban és motiváltan kezdett a piros-fehér alakulat, akadtak helyzetek mindkét oldalon, viszont a félidő végéig egyik csapatnak sem sikerült betalálnia.

A második játékrészt még nagyobb intenzitással kezdték a hazaiak, a vezetést azonban mégis a gyirmótiak szerezték meg. Mátyus János együttese ezután sem adta fel, tovább rohamozta a vendégek kapuját, de a számtalan ziccer kimaradt. A 90. percben aztán megtört a jég, és már emberelőnyben játszva sikerült is az egyenlítés. A ráadás perceiben még a győzelemhez is közel állt a csapat, azonban egy utolsó perces kontrából a Gyirmót talált a kapuba, ezzel pedig mindhárom pontot elvitte.

– Nehéz mit mondani, fájó a vereség, főleg a látottak után – értékelt Mátyus János vezetőedző. – A második félidőben felbillent a pálya, mégis az utolsó utáni pillanatban mi kaptuk a mindent eldöntő gólt, amivel pont nélkül maradtunk. Győzelemre játszott a csapatunk, de pechesek voltunk.

A hétvégén Budapestre utazik az SC Sopron. Ellenfele a 11. helyen álló Kelen SC lesz, a mérkőzést november 14-én, vasárnap 13 órakor rendezik.

Az SC Sopron jelenleg a 15. helyen áll a bajnoki tabellán.

TOVÁBBI SOPRONI EREDMÉNYEK – 8. FORDULÓ:
Megyei I. osztály: SFAC – LOLAND Nyúl SC: 1–3
Megyei II. osztály: SVSE-GYSEV – Szany SE: 2–1
Megyei III. osztály: Balfi SE – SFAC II: 3–2
Megyei III. osztály: SFAC II – TITA Agyagosszergényi SE: 7–0

Kapcsolódó cikkek