Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Újabb útfelújítások
Csak 2019-től napjainkig több mint száz utcát újíttatott fel az önkormányzat Sopronban.Fotók: Filep István

A következő napokban megújul a piac környéke is

Újabb útfelújítások

| Munkatársunktól | Városi hírek

– Azért dolgozunk, hogy a közlekedés biztonságos és zökkenőmentes legyen az egész városban – mondta dr. Farkas Ciprián polgármester. Sopronban ezekben a napokban is folytatódnak az útfelújítások, párhuzamosan több helyszínen is dolgoznak a szakemberek.

Nagy volt a sürgés-forgás pénteken a Kassai és a Késmárki utcában – ekkor marták fel az útburkolatot az utcák csatlakozásánál a szakemberek. Nemcsak ezeken a helyszíneken dolgoztak az elmúlt napokban, a Fűzfa soron (a Csík Ferenc és a Meredek utca között), valamint a Macskakői utcában (a Zárányi utca és a Tómalom utca közötti szakaszon) is elkezdődött a marás. Ha az időjárás is engedi, akkor az aszfaltozást már lapunk megjelenésének idején elvégzik. A Tómalom soron (a tómalmi buszforduló és a Tómalom fürdő bejárata közötti szakaszon is) hamarosan új aszfalt borítja az utat – fontos volt, hogy itt még a strandszezon és a fürdő nyitása előtt elkészüljön a felújítás.

– Azért dolgozunk, hogy a közlekedés biztonságos és zökkenőmentes legyen az egész városban – mondta dr. Farkas Ciprián polgármester. – Ezért kiemelt figyelmet fordítunk az út- és járdafelújításokra, a közlekedés fejlesztésére. Csak 2019-től napjainkig több mint száz utcát újítottunk fel Sopronban, de nem szabad megfeledkeznünk az M85-ös gyorsforgalmi út megépítéséről sem, amellyel Sopron bekapcsolódott az ország gazdasági vérkeringésébe, így új távlatokat nyit mindannyiunk számára.

Hamarosan átadják a soproniaknak az északnyugati elkerülőutat, bekapcsolva ezzel a nyugati városrészt és Ágfalvát a hazai és nemzetközi autópálya-rendszerbe. A körgyűrű lehetővé teszi, hogy az autósok a város egyik pontjáról sokkal könnyebben jussanak át a másikba, nem kell a nagy forgalom miatt araszolniuk. A másik nagy előnye, hogy elterelik a belvárosból, jellemzően a Csengery utcából a teherforgalmat.

A legjelentősebb városi fejlesztés napjainkban a piac megújítása, amelyhez útfelújítások is kapcsolódnak. A következő napokban új aszfaltot kap a Vitnyédi utca Spar előtti szakasza, illetve a Csarnok utca hátsó részei is. Ezekre a munkákra is az önkormányzat biztosítja a forrásokat.

Hamarosan folytatódik az útburkolat-javítás, anyagpótlás, felületzárás a Rozmaring, Gerle, Rózsakert, Boróka, Gubóvirág, Széleskúti, Macskakői, Friedrich Károly, Artner Vilmos, Dalárda és Ágoston Ernő utcában, a Hubertusz út Rózsakert utca, Gubóvirág utca közötti szakaszán, a Tövis, valamint a Kerülő közben, illetve a Nyugati majornál az új körforgalmicsomópont-lejárattól a lakott terület végéig. A kivitelezők a lakók és a közlekedők türelmét kérik. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

A helyi értékek őrei

A helyi értékek őrei

2024. 05. 01. | Köves Andrea

A 155 éves múlttal rendelkező Soproni Városszépítő Egyesület megtartotta a napokban éves közgyűlését, ennek apropójából beszélgettünk Józan Tiborral,...