Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Újabb mérföldkő

Dr. Farkas Ciprián: Az M85-ös új távlatokat nyit

Újabb mérföldkő

| Horváth Ferenc | Városi hírek

Lezárultak az M85-ös autóúton épülő alagútpár szerkezetépítési munkálatai. Dr. Farkas Ciprián polgármester a helyszínen tájékozódott az elvégzett feladatokról és a következő munkafázisokról.

A kivitelezők sajtóbejáráson mutatták be az M85-ösön épülő, immár szerkezetkész alagútpárt. A helyszíni szemlén jelen volt dr. Farkas Ciprián is, aki újságírói kérdésekre válaszolva elmondta, a gyorsforgalmi utat korábban már sokan és sokszor megígérték a soproniaknak, azonban csak a jelenlegi kormány biztosította a feltételeket és a forrásokat. Az már kiderült, hogy az M85-ös, amely már a fertőrákosi csomópontig (Pozsonyi út) ér, erősíti a helyi gazdaságot és a turizmust is, így új távlatokat nyit a város számára, mert biztonságosabb és komfortosabb lett Sopron elérése. A polgármester hozzátette, az épülő alagútpár rendkívül fontos eleme az utolsó szakasznak, mely egészen az osztrák határig vezet. Az itteni munkálatokkal párhuzamosan épül az északnyugati elkerülőút is, amely jelentős mértékben csökkenti majd a városon áthaladó forgalmat, és segíti az ágfalviak, valamint a bánfalviak gyorsabb közlekedését is.

Mint megtudtuk, az alagútpár a nyáron készül el, az autósok a határig tartó pályaszakaszt (ezzel együtt a teljes autóutat) az év végén vehetik birtokba.

Az épülő 780 méter hosszú alagútpár része annak a 4,2 kilométeres, négysávos útnak, amely a fertőrákosi (Pozsonyi úti) csomóponttól az országhatárig tart. Megtudtuk, márciusban elkezdődhetnek a pályaszerkezet lezáró munkálatai, ezután következik a forgalom- és vezetéstechnikai elemek kihelyezése, illetve beépítése.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.