Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Új kötelező védőoltás

| MTI | Városi hírek

Szeptembertől a kötelező védőoltások közé kerül a bárányhimlő elleni vakcina – jelentette be Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár.

Müller Cecília megbízott országos tiszti főorvos közölte, 13–16 hónapos korban kapják meg a gyermekek a védőoltást, amelyre 1,3 milliárd forint költségvetési forrás jut. A teljes védettséghez két oltásra van szükség.

Az egészségügyért felelős államtitkár kiemelte: a 20. században indult hazai immunizációs programnak köszönhetően Magyarország „biztonságos szigetté” vált Európában. A magyar védőoltási rend példaértékű, amire az állam évente 10 milliárd forintot költ.

A bárányhimlő elleni védőoltással tizenkettőre bővült az életkorhoz kötött kötelező védőoltások száma. Ezek: a gümőkór (tbc), a torokgyík, a szamárköhögés, a merevgörcs (tetanus), a járványos gyermekbénulás, a mumpsz, a kanyaró, a rózsahimlő (rubeola), haemo­phylus influenzae b (Hib), a hepatitis B, a pneumococcus baktérium és a szeptembertől bevezetendő bárányhimlő elleni oltás.

Kapcsolódó cikkek

Valódi értéket teremtenek

Valódi értéket teremtenek

2024. 04. 24. | Etzl Edgár

– A múzeumnegyedben színvonalas keretek között mutathatjuk be Sopron gazdag történelmét és kultúráját – mondta az építőipari nívódíj emléktáblájának l...