Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Ügyintézés az interneten

| Munkatársunktól | Városi hírek

A koronavírus miatt kialakult járvány új helyzetet teremtett a kormányablakos, illetve a rendőrségi ügyintézésben is.

A veszélyhelyzetre tekintettel – a gépjárműügyek (például gépjármű-átírás, forgalomba helyezés) kivételével – ügyfélkapus regisztráció nélkül is lehet időpontot foglalni a kormányhivatalnál. Fontos: egy ügyfél csak korlátozott számban foglalhat időpontot. A hivatalnál arra is felhívták a figyelmet, az ügyfélszolgálatokat csak halaszthatatlan esetben keressék fel személyesen, ehelyett válasszák az elektronikus ügyintézési felületeket. Időpontot a https://idopontfoglalo.kh.gov.hu/bejelentkezes internetes oldalon lehet kérni. 

A rendőrségnél az ügyfélfogadás a szokásos rendben zajlik ugyan, azonban a járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel kérik, hogy aki teheti, válassza az elektronikus ügyintézést, és csak a halasztást nem tűrő esetekben jelenjen meg a hatóságnál. Az elektronikus úton intézhető ügyekről és az ügyintézés módjáról és feltételeiről tájékozódhat a rendőrség honlapján (www.police.hu).

Feljelentést, illetve bejelentést elektronikus úton (https://ugyintezes.police.hu/web/guest/uj-ugy-inditasa), illetve telefonon keresztül is bárki tehet. A hatóságok csak a legszükségesebb esetekben köteleznek bárkit a személyes megjelenésre. Aki azonban idézést kap, az csak a törvényben meghatározott okok alapján mentheti ki magát.

Ha segítségre szorul, vagy a készenléti szervek azonnali intézkedését igénylő eseményről kíván bejelentést tenni, a 112-es telefonszámot a nap 24 órájában hívhatja.

Lényeges, hogy a hatályos kormányrendelet értelmében a veszélyhelyzet időszaka alatt lejáró okmányok érvényesek maradnak. Ez vonatkozik természetesen a rendőrség által kiállított okmányokra is.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.