Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Turizmus a természetben
A gyermekeket játszótérrel, a felnőtteket fitneszparkkal várja a megújult Mókus-erdő (Lövér körút - Károlymagaslati út - Kertekalja által határolt terület).

Jelentős gyógyhelyfejlesztés a Lövérekben és Balfon

Turizmus a természetben

| Etzl Edgár | Városi hírek

Számos, a Lövérekben és Sopron–Balfon található szabadidős helyszín újult meg a közelmúltban. Az elkészült fejlesztéseket múlt szerdán a Mókus-erdőben mutatta be Barcza Attila és dr. Farkas Ciprián.

Már gyermekjátszótérrel és kültéri kondiparkkal is várja a soproni családokat és sportolni vágyókat a közkedvelt Mókus-erdő. Ezek az új attrakciók csupán egy szeletét képezik a sopron és balfi gyógyhelyek fejlesztésének. A munkákat állami forrásból finanszírozták.

– Látható, hogy a már meglévő turisztikai helyszínek felújítása mellett számos újat hoztunk létre, a természetközeli tereken kialakított aktív pihenési lehetőségek a soproniak és a turisták egészségét fogják szolgálni – mondta a szerdai sajtótájékoztatón a Mókus-erdőben Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője. Az eseményen részt vett dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármester, valamint több önkormányzati képviselő is.

– Az elmúlt évben a város olyan terei és ikonikus épületei újultak meg, amelyekkel már időszerű volt foglalkozni – hangsúlyozta dr. Farkas Ciprián polgármester. – Sopron a műemléki kincsek számát tekintve Budapest után a második leggazdagabb város Magyarországon, ezek megóvása kiemelt feladata a városvezetésnek.

A projekt több helyszínt érintett a Lövérekben. A mókus-erdei szabadidőpark kialakítása mellett rendezték az Ojtozi sétány és a Panoráma sétaút, valamint a Printz-pihenő környezetét. Új tanösvényeket is kialakítottak, amelyeken a projekt keretében hamarosan ingyenes tematikus séták indulnak. Kulturális pikniktérré alakították a zenepavilon területét, és bővítették a KRESZ-parkban található erőnléti eszközök számát.

Több fejlesztés valósult meg Balfon is. Interaktív látogatóközpontot hoztak létre a József Attila Művelődési Házban. Megújult a buszforduló környezete, az Alsódomb és Akácfa sor közötti, valamint az ivókút körüli területen pedig szabadidőparkokat alakítottak ki, ahol új szabadtéri bútorok várják a turistákat és a helyieket.

Mágel Ágost, a városfejlesztési bizottság elnöke örömmel újságolta, hogy sokan már az átadást megelőző hétvégén kipróbálták a mókus-erdei szabadidőparkot.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek