Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Téli ellenőrzés

| Munkatársunktól | Városi hírek

A téli átállással kapcsolatos ellenőrzést végzik az autópályákon és a főutakon november 19. és 21. között a hatósági szakemberek – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Az országos akcióban a tehergépkocsik és buszok ellenőrzésével párhuzamosan a személyautókat is megvizsgálják, az autóvezetőknek a téli felkészülésről szóló tájékoztató anyagot adnak. A több tízezer példányban elkészült leporelló a közúti műszaki vizsgálóállomásokon és a kormany.hu-n is elérhető. A hatóság munkatársai kiemelt figyelemmel vizsgálják a téli gumiabroncsok állapotát és típusazonosságát, a téli szélvédőmosó folyadék használatát és az ablaktörlők állapotát, a fagyálló folyadék meglétét és fagyáspontját, a külső világító- és jelzőberendezések állapotát, tisztaságát, fényerejét, a fényvisszaverő mellény meglétét. 

A Magyar Közút munkatársait és munkagépeit is felkészítették a télre. Pécsi Norbert Sándor, a cég szóvivője közölte: a közútkezelő múlt vasárnap óta téli üzemmódban működik, ugyanakkor az esős időjárás miatt jelenleg még az őszi munkákra koncentrálnak.

Kapcsolódó cikkek

Valódi értéket teremtenek

Valódi értéket teremtenek

2024. 04. 24. | Etzl Edgár

– A múzeumnegyedben színvonalas keretek között mutathatjuk be Sopron gazdag történelmét és kultúráját – mondta az építőipari nívódíj emléktáblájának l...