Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Tavasszal elkészül
Az északnyugati elkerülő az új körforgalommal csatlakozik az Ágfalvi úthoz. Fotók: Filep István

Északnyugati elkerülőút: Gyorsabb közlekedés

Tavasszal elkészül

| Köves Andrea | Városi hírek

A finiséhez érkezett az M85-ös gyorsforgalmi út északnyugati elkerülőjének építése, amelynek fontos szerepe lesz a város belső úthálózatának tehermentesítésében.

Gőzerővel dolgoznak a szakemberek a 3,6 kilométer hosszú, kétszer egysávos északnyugati elkerülő építésén, amely az M85-öst köti össze az Ágfalvi úttal. A szakasz átadása után az Ausztriából vagy Győr felől érkezők gyorsabban elérhetik Bánfalvát, a Lövéreket és Ágfalvát is, ahogy az itt lakóknak is egyszerűbbé válik a közlekedésük. A nyomvonalon két körforgalmú csomópont épült, egyrészt a 84-es főút csatlakozásánál, a Nyugati majornál, másrészt a Somfalvi és az Ágfalvi utak csomópontjánál, ezeket már részlegesen használni lehet. A kivitelező SDD Konzorcium tájékoztatása szerint az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában épülő gyorsforgalmi út végső munkálatai során a Terv utcánál ideiglenes forgalomterelésre számíthatnak a közlekedők, amelyről a kivitelező tájékoztatja a lakosságot a sajtó segítségével.

A vasút feletti hídnál folyamatosak a munkálatok, most terítik az aszfalt kopóréteget, a víznyelőrácsokat helyezik el, a vasút feletti védőrácsot és a földelési rendszert pedig kiépítik.

Az elkerülőúton jelenleg párhuzamosan tart a közvilágítás kiépítése, a padkaépítés, a térkövezés, az útburkolati jelek festése és a forgalomtechnika kialakítása. A közúti táblák kihelyezése a legvégső mozzanat, ezeket a kivitelező az elkerülőút átadása előtt közvetlenül rakja ki.

Az kivitelező munkatársai nemcsak az Ágfalvi úti csomópontnál dolgoznak, lapunk megjelenésének idejében változik a közlekedési rend az M85-ös és a 84-es főút határ előtti szakaszán is. Az a kivitelező célja, hogy már májusban megnyithassa az északnyugati elkerülőutat.


Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.