Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

TAEG: jövőre elkészülnek az új létesítmények
A mucki Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpont épületét már megtervezték, az építkezés a tervek szerint az idei év második felében kezdődhet el Látványterv

TAEG: jövőre elkészülnek az új létesítmények

| Munkatársunktól | Városi hírek

A tervek szerint az év második felében kezdődhet el a Muckra tervezett ökoturisztikai látogatóközpont és a Károly-magaslaton a lombkorona-tanösvény kialakítása.

Mint arról lapunkban többször is beszámoltunk (legutóbb: Erdő Háza és lombkorona-tanösvény, Soproni Téma, 2017. október 25.), a Soproni Parkerdőben két jelentős fejlesztést is tervez megvalósítani a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. (TAEG Zrt.). Az elképzelések szerint a Károly-magaslaton különleges lombkorona-tanösvényt létesítenek, az önálló cölöplábakon álló építmény a fák között vezet majd. Az első szakasza nyolcméteres magasságban halad, és egy alacsonyabb, tölgyes erdő lombkoronaszintjébe enged bepillantást, majd a második szakasz egészen 14 méterig emelkedik, amely egy magasabb, elegyes fenyőállományban ér véget. 

Megírtuk azt is, hogy a mucki Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpont három nagy egységre tagolódik: felépül egy tágas fogadóépület büfével, vizesblokkal és egy nagy oktatóteremmel, így ez a Kőhalmy Vadászati Múzeummal együtt az erdei iskola bázisa lesz. Mellette vadasparkot is létrehoznak, ahol a Magyarországon vadászható összes nagy- és néhány apróvadfajt is bemutatnak, illetve kialakítanak egy állatsimogatót is.

Miként áll most a beruházás? – kérdeztük Bánáti Lászlótól, a TAEG Zrt. parkerdei és kommunikációs igazgatójától. – A két beruházás jelenleg a kivitelezői közbeszerzésénél tart – válaszolta Bánáti László. – Úgy számoltunk, hogy a tényleges munka a terepen ez év második felében kezdődhet el. A jelenlegi ütemterv alapján az új létesítményeket a jövő év második felében adhatjuk át, s veheti birtokba azokat a természetkedvelő nagyközönség.

Kapcsolódó cikkek

Ünneplőben a város

Ünneplőben a város

2019. 12. 18. | Munkatársunktól

Közeledik karácsony, a kereszténység fontos ünnepe. Sopron utcái, terei már hetekkel ezelőtt ünneplőbe öltöztek, az adventi koszorún is hamarosan meggyújtják a negyedik gyertyát. A meghitt hangulat ilyenkor nemcsak az épületekbe, hanem az emberi lelkekbe is beköltözik.

 

A nyugalom éve

2019. 12. 18. | Horváth Ferenc jegyzete

„A karácsonyi ünnepkör a megbocsájtás és a megbékülés időszaka is. Ezekben a napokban emelkedjünk felül sérelmeinken, hagyjuk magunk mögött a békétlenséget, s ha sikerül, akkor óvjuk és őrizzük meg a következő évre is!”