Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Szünidő: mehet a gyermeke táborba?

| Munkatársunktól | Városi hírek

Megkérdeztük a soproniakat.

Szabadvári Imre: Korábban a gyermekeim egy-egy hetet voltak táborban. Azt gondolom, hogy megfelelő odafigyeléssel és az előírások betartásával nyugodtan mehetnek most is. A kisdiákoknak is nagyon kell a közösség, a találkozás a barátokkal. Az elmúlt hetek bezártsága, az iskola hiánya őket is megviselte. Ha most kellene döntenünk, akkor olyan tábort választanának, ahol a programok többségét a szabadban tartják.

Sebestyén-Raffel Klára: Két kisiskolás gyermekem van, az utóbbi években mindig mentek táborba, és örülünk, hogy erre idén is lesz lehetőségük. Mindketten sportolnak, jó alkalom egy nyári egyesületi tábor a csapatépítésre, illetve mindig keresünk olyan táborozási lehetőséget, ahol megismerhetnek valami őket érdeklő új dolgot. Kisfiamat a természetközeli, míg kislányomat az alkotó jellegű programok érdeklik inkább.

Tóth Péter: Szuper ötletnek tartom, hogy a hónap közepétől táborokat is lehet szervezni. A gyerekeknek, szülőknek is nagy szükségük van arra, hogy visszatérjen az életük a normális kerékvágásba. A táborok kiválasztásánál óvatos vagyok, inkább a helyi, otthonról elérhetőeket választom: legyen benne kézműveskedés, mese, önfeledt játék. A fő cél az, hogy feltöltődjenek, és kis időre felejtsék el a mindennapokat.

Töltl Mónika:  Ha van rá mód és lehetőség, biztosan elküldöm táborba a gyerekeket. Ez a karantén elég ingerszegény környezet volt számukra, illetve mivel mindketten dolgozunk, egy kis felügyelet sem árt nekik. Általában úgy választom meg a tábort, hogy többféle program legyen benne. Nálunk a kisebbik fiú még soha nem volt táborban, épp itt az ideje, hogy kiszakadjon a komfortzónájából, új barátokat is szerezzen.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.