Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Szereti a soproni bort?

| Városi hírek

Megkérdeztük olvasóinkat.

Gasparics Mónika:

Én a nagysomlói borvidék környékéről származom, de azt ott is tudják az emberek, hogy Sopron a kékfrankos fővárosa. Régebben szüleimnek volt egy kevés szőlője, édesapám még egy pár liter bort is készített. Inkább a száraz fehérborok felelnek meg az ízlésemnek, ezek közül gyakran találkoztam a soproni furminttal a boltokban.




Pánczél Sándor:

Ha bort iszom, jellemzően a soproni fajtákat választom. A rozék a kedvenceim, leginkább a karakteres, száraz borokat kedvelem. Vannak, akiket zavar a soproni borok savassága, de úgy gondolom, hogy ha mértékkel fogyasztja az ember, akkor nem okozhat problémát. Szüleimtől örököltem egy kisebb ültetvényt, de később eladtam.


Sárközi Gábor:

Az igazán jó soproni borok jellegzetes ízűek, felismerhetőek. A helyi különlegesség a kékfrankos, aminek tapasztalatom szerint van egy fanyar íze. Aki ezt nem szereti, annak is nagy fajtaválaszték áll rendelkezésére, alkalomfüggő, hogy melyik palackot érdemes kibontani. Örülök, hogy a Jazz és Bor rendezvényeken a helyi őstermelők bemutathatják boraikat.


Hényelné Pesádi Gabriella:

Igazság szerint nem ismerem különösebben a soproni borokat, szüleim közül csak édesapám szerette, én talán édesanyám ízlését örököltem. Gyerekkoromtól kezdve gyakran jártam szüretre. Több mint tíz éve költöztem a városba, de csak nemrég volt alkalmam megkóstolni a helyi mustot és a jégbort, ami viszont nagyon ízlett.


Kapcsolódó cikkek