Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Soproni Petőfi Színház: Itt A szabadság évada

| Munkatársunktól | Városi hírek

Meghirdette a 2021/2022-es szezonját a Soproni Petőfi Színház. A szabadság évada az 1921. december 14-i népszavazás századik évfordulója előtt tiszteleg.

– Az évad szellemiségében reagál arra, hogy a szabadság életünk különféle aspektusaiban mennyire fontos, megóvandó érték – mondta Pataki András, a színházat is üzemeltető Pro Kultúra ügyvezetője.

A következő szezon felnőtt bérletében öt nagyszínpadi és egy kamaraszínházi előadást kínálnak a közönségnek, összesen 14 bemutatót tartanak. Mint arról lapunkban is beszámoltunk (Folytatja a Soproni Petőfi Színház, Soproni Téma, 2021. május 5.), A szabadság évada szeptemberben kezdődik Németh László Széchenyi című történelmi drámájával. Az évad következő felnőtt bérletes előadása Tamási Áron Ördögölő Józsiás című zenés tündérjátéka lesz a Zentai Magyar Kamaraszínházzal koprodukcióban, amelyhez a zenét Szarka Gyula szerezte. A rendező a Jászai-díjas Pataki András. Szintén ő állítja színpadra a Sík Sándor művéből készült tragédiát, az István királyt, amely a zentai és a komáromi, valamint a Forrás Színházzal készül közösen. A kisszínpadon Sławomir Mrożek Emigránsok című színjátékát kínálják. A soproni népszavazás 100. évfordulója alkalmából Somogyváry Gyula És mégis élünk című regényéből Demcsák Ottó Harangozó-díjas koreográfus, a Sopron Balett vezetője készít táncművet Szarka Gyula zenéjére. Az évadot jövő tavasszal Ábrahám Pál – Alfred Grünwald – Fritz Löhner-Beda Bál a Savoyban című revüoperettje zárja Béres László rendezésében.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.