Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Soproni értékek őre
Baranyai Gábor egyházi épületek felújításában is részt vett. Fotó: Filep István

A díjazottat tavaly decemberben köszöntötték a városházán

Soproni értékek őre

| Munkatársunktól | Városi hírek

Hagyományosan a hűség napi ünnepségsorozathoz kapcsolódóan adják át Sopron legrangosabb elismeréseit. A Wälder József-díjat Baranyai Gábor kapta.

A múlt kincseit őrzi

Baranyai Gábor tanulmányait követően először a családi vállalkozásukban kezdett dolgozni, majd az évek alatt a cég motorjává, később vezetőjévé vált. Nagy szerepet vállal a soproni műemlékek felújításában; közreműködésével valósult meg többek között a Szent Mihály-templom, a Mária-szobor vagy a Fő téri Szentháromság-szobor kőszobrász–restaurátori munkáinak kivitelezése. Az elmúlt évek során kivitelezőként több egyházi épület felújításán dolgozott, ilyen például a Halász utcai egykori árvaház helyén megvalósult Szent Anna Óvoda–Bölcsőde. Vállalkozása a templomok, intézmények mellett jelentős számú műemlék lakóépületet renovált. A kivitelezési munkák során mindig keresi az új, korszerű technológiákat, anyagokat. Az épített örökség értékeihez kizárólag tisztelettel, alázattal nyúl, elősegítve azok megőrzését a jövő generációi számára.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

A helyi értékek őrei

A helyi értékek őrei

2024. 05. 01. | Köves Andrea

A 155 éves múlttal rendelkező Soproni Városszépítő Egyesület megtartotta a napokban éves közgyűlését, ennek apropójából beszélgettünk Józan Tiborral,...