Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
SopronDrum
Horváth Kornél, a SopronDrum művészeti vezetője

SopronDrum

| Munkatársunktól | Városi hírek

A világ legjobb ütősei találkoztak az első SopronDrumon június 15. és 17. között. Az ütőhangszeres sztárok nemcsak koncerteztek a fertőrákosi barlangszínházban, hanem mesterkurzusukat is vezettek.

A megújult 61. Soproni Ünnepi Hetek keretén belül életre hívott SopronDrum művészeti vezetője Horváth Kornél Kossuth-díjas ütőhangszeres művész, aki a műfaj legnagyobb egyéniségeit hívta egy nagy találkozóra, és ők igent is mondtak erre.


Sopronba érkezett She-e Wu marimbaművész, Aaron Spears, Chris Deviney, Rolando Morales-Matos, Billy Cobham, különleges produkciókkal készült a hazai színeket képviselő tHUNder Duo a Sopron Balettel, és igazi kubai hangulatú dzsessz­bulit tartott Richard Bona & Mandekan Cubano Group. A programsorozat nagy durranása Richard Bonának, a műfaj egyik kedvelt világsztárjának és zenekarának szórakoztató, táncos, fergeteges estés produkciója volt.


– A fesztivál legfőbb célja az, hogy mindenki érezhesse, mennyire sokszínű is az ütőhangszeres kultúra, és milyen energiákat képes sugározni világsztárok közreműködésével az egyik legősibb műfaj, amely egyidős az emberiséggel – mondta el Horváth Kornél.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.