Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Sopron Sportjáért díj Bauer Ferencnek
Bauer Ferenc (j) a Petőfi-iskola meghatározó személyisége volt, diákjai sikeresen szerepeltek különböző versenyeken. Fotó: Filep István

Idén július 3-án a Hűségkapunál adták át a városi kitüntetéseket

Sopron Sportjáért díj Bauer Ferencnek

| Munkatársunktól | Városi hírek

A soproniakért dolgoznak.

Bauer Ferenc orosz–testnevelés szakos általános iskolai tanári diplomáját a Pécsi Tanárképző Főiskolán kapta meg, majd szakvizsgázott pedagógus végzettséget szerzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem tananyag- és taneszköz-innovátor szakterületen. A Sopronkövesdi Általános Iskolában kezdte pedagógusi pályafutását 1980-ban.

1982. augusztus 17-től a Soproni Petőfi Sándor Általános Iskola pedagógusaként tevékenykedett. Az intézmény meghatározó személyisége volt, aki több innovációban vett részt: a mindennapos testnevelési program az 1990-es években, a Kölyökatlétika program és az iskolai sítúrák, jutalomtáborok szervezője. Munkaközösség-vezetőként az iskolai diáksportéletet irányította, szervezte.

Szaktanárként magas színvonalú munkát végzett, helyi, megyei és országos versenyeken is sikeresen szerepeltek tanítványai. Hosszú évtizedeken keresztül a Sopron Megyei Jogú Város Sporthivatala mellett működő városi Diáksport Bizottság vezetőjeként részt vett a városi diáksportélet irányításában.

A Soproni Polgári Lövész Egyesület elnökségi tagjaként nagy szerepe az egyesületi élet megújításában, az egyesület tevékenységének szélesebb körű megismertetésében.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.