Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Sopron polgármestere dr. Farkas Ciprián

| Munkatársunktól | Városi hírek

Dr. Farkas Ciprián Sopron új polgármestere. A Fidesz–KDNP jelöltjei mindegyik választókerületben nyertek. Az ellenzék a részleges összefogás ellenére sem tudott érdemi eredményt elérni. A fideszes pártszövetség tovább erősödött városunkban.

A város életét figyelemmel kísérőknek nem okozott meglepetést, hogy a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje nyert, és önkormányzati képviselőjelöltjei is jól szerepeltek. Arra viszont kevesen számítottak, hogy ilyen nagy fölénnyel utasítják maguk mögé vetélytársaikat. Nemcsak polgármesterjelöltjük, hanem jelöltjeik is ötven százalék feletti eredményt értek el. Az ellenzék akkor is vereséget szenvedett volna, ha valóban megvalósul az összefogásuk. Így a közgyűlésbe csak a kompenzációs listáról kerül be egy-egy képviselőjük.

E sorok írásakor a még nem végleges adatok szerint dr. Farkas Cipriánra a választók 56,68 százaléka voksolt. Ez 12.328 szavazatot jelent. Dr. Varga Norbert 38,42 százalékot ért el 8355 szavazattal. A harmadik jelölt nem érte el az 5 százalékot, mindössze 1066-an voksoltak rá. A Fidesz–KDNP még a legutóbbi, 2014-es választáshoz képest is erősödött az adatok alapján. Sopront tehát a következő öt esztendőben dr. Farkas Ciprián vezeti, a közgyűlésben pedig a lehető legnagyobb többsége lesz a Fidesz–KDNP pártszövetségnek. Ez azt is jelenti, hogy folytatódhat az a tudatos és átgondolt, az emberek többsége által támogatott fejlesztési politika, amely 2006 óta fémjelzi a soproni városvezetést.

Sopron képviselői: A közgyűlés tagjai: dr. Farkas Ciprián polgármester. Képviselők: Filep Márk, Magas Ádám, Csiszár Szabolcs, Tóth Éva, dr. Simon István, Péli Nikoletta, Sass László, Pongráczné Várnai Mária, Juhász Adrienn, Abdai Zsolt, Mágel Ágost, Stöckert Tamás. (Mindannyian a Fidesz–KDNP színeiben.) Kompenzációs listáról került a közgyűlésbe: Jakál Adrienn (Párbeszéd Magyarországért), Mayer Nándorné, Németh Imre, Simon Zoltán, Supka-Kovácsné Holzhofer Tünde. (Ők a Jobbik, az MSZP, a DK, a Lehet Más a Politika, a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltjei voltak.) A választás részletes adatai a www. valasztas.hu oldalon érhetők el.

Dr. Farkas Ciprián családjával vett részt a szavazáson Fotó: Griechisch Tamás

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.