Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Segítőket várnak

| Munkatársunktól | Városi hírek

Sopronban immáron négy helyen működik olyan doboz, amelybe bárki élelmiszert helyezhet el, s azt a rászorulók elvehetik onnan.

A rendszer alapját az a tíz–tizenkettő önkéntes adja, akik reggelente vagy a nap végén végigjárják a ve­­lük együttműködő pékségeket, boltokat, és onnan elhozzák a felajánlott csomagokat.

– Több új adományozó is megkeresett bennünket, hogy ők is szívesen odaadják az el nem adott, de még fogyasztható kenyeret, péksüteményt, s az egyéb hasonló termékeket – mondta el lapunknak Suri Vera, akinek javaslatára először 2015-ben helyezték el az első ételdobozt Sopronban. – Ehhez már bővíteni kell a csapatunkat. Így minden felajánlást elfogadhatnánk, és még több emberen segíthetünk. Mi is munka, iskola, család mellett töltjük fel a dobozokat. Összetartó közösség a miénk, így az sem baj, ha valaki hetente például egyszer tud besegíteni. Fontos azonban a rendszeresség, ugyanis a rászorulók számítanak a sokszor a napi betevőt jelentő dobozban található élelemre. A csapat azonban azt is megoldja, ha valaki alkalmanként nem ér rá, ekkor helyettesítjük egymást.

Akik szeretnének az étel­­do­boz­őrök csapatához tartozni, azok a vera.suri@gmail.com e-mail-címen jelentkezhetnek.

Kapcsolódó cikkek

Valódi értéket teremtenek

Valódi értéket teremtenek

2024. 04. 24. | Etzl Edgár

– A múzeumnegyedben színvonalas keretek között mutathatjuk be Sopron gazdag történelmét és kultúráját – mondta az építőipari nívódíj emléktáblájának l...