Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Röviden

Röviden

| Városi hírek

Hírek a városból.

Egyetemi támogatás

Hosszú távú közfeladat-finanszírozási szerződést írt alá a kormány és a Soproni Egyetem fenntartója, a Soproni Egyetemért Alapítvány. Ennek értelmében az egyetem működtetésére a 2022-től 2026-ig terjedő időszakban összesen több mint 30 milliárd forint állami támogatást biztosít a kormányzat. A megkötött szerződés stabil, kiszámítható, hosszú távon tervezhető költségvetést garantál az egyetem számára.


Útlezárások

Közműépítési munkák miatt november 2-től egészen november 4., csütörtök 16 óráig lezárják a Selmeci utca Vitnyédi és Táncsics utca közötti szakaszátTámfal-megerősítési és rekonstrukciós munkák miatt lezárták az Ösvény utcát a 8. számú épület és az Uszoda utcával összekötő gyalogút közötti szakaszon. A tervek szerint a munkák december 15-ig tartanak, addig nem lehet ide autóval behajtani, ahogy a parkolás is szünetel.


Koszorúzással emlékeztek

155 éve annak, hogy megalakult a Soproni Torna és Tűzoltó Egyesület. A jeles évforduló alkalmából a soproni katasztrófavédelem képviselői megkoszorúzták a városban lévő emléktáblákat.


Lenck-villa: a kiállítás elismerése

Dicsérő oklevelet kapott a Lenck-villa tárlata. Az év kiállítása 2021 címet a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Vagonlakók – Trianon árvái című állandó kiállítása, valamint a 4 bükkábrányi Jószerencse Háza A vándorló bánya titkai című állandó tárlata érdemelte ki. A megmérettetés 12 finalistája közé bejutott a Lenck-villa Mestermű. Polgári életvilág és kézművesség a 19. század végi Sopronban című kiállítása is, ráadásul a szakmai zsűri dicsérő oklevelét is elnyerte. Ezt az elismerést három kiállítás kapta meg. Az oklevelet Szlavkovszky Mariann, a Soproni Múzeum munkatársa, a tárlat kurátora vette át.


Zentán is győzött Ördögölő Józsiás

Nagy közönségsikert hozott az Ördögölő Józsiás című zenés tündérjáték zentai bemutatója, a nézők hosszan ünnepelték a darabot színpadra állító stábot. A produkció november elején díszelőadásként szerepel Komlón, majd A szabadság évadában december 16-tól látható a leghűségesebb város teátrumában felnőtt, ifjúsági, valamint felsős bérletben. A családoknak szóló előadás a Soproni Petőfi Színház és a Zentai Magyar Kamaraszínház együttműködésében készült.


Edzőtáborban a bicajosok

Közel egyhetes őszi edzőtábort tartott a Superior Team Sopron. A kerékpárosok közül mintegy húszan vettek részt a táborban, amelynek célja az állóképesség és a technika fejlesztése volt. A gyerekek futással indították a napot, majd két csoportban, edzők és felnőttek kíséretében végezték el a feladatokat. Az edzőtábort meglátogatta Szöllőssy István edző és teljesítménydiagnosztikai szakember, valamint Parti András négyszeres olimpikon, akivel közösen bringázhattak a kicsik és a nagyok.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.